TRY
Türkçe

Ankara Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

Ankara Yurt İçi Uçak Biletleri

Adana - Ankara Uçak bileti
İzmir - Ankara Uçak bileti
Bodrum - Ankara Uçak bileti
Antalya - Ankara Uçak bileti
Gaziantep - Ankara Uçak bileti
Trabzon - Ankara Uçak bileti
İstanbul - Ankara Uçak bileti

Ankara Uçak Bileti

Ankara Şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi

Türkiye'nin başkenti olmakla beraber 5 milyonluk nüfus ile en kalabalık ikinci şehirlerindendir. Cumhuriyetten önce küçük bir şehir olan Ankara, başkent olduktan sonra hızla büyümüştür. Şehirdeki en güzel binaları bakanlıklar ve elçilikler binalarıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarının bulunduğu Anıtkabir, Ankara'nın en çok ziyaret edilen yerlerindendir. Ayrıca şehrin arkeoloji, etnografya, resim ve heykel müzelerini de ziyaret edebilmeniz mümkündür. Bunun üzerine şehre tepeden bakan Atakule ve Karum alışveriş merkezleri en popüler yerler arsındadır. Kızılay, Gençlik Parkı ve Atatürk Orman Çiftliği gibi şehir parkları bulunmaktadır. Aynı zamanda su sporları yapabileceğiniz Gölbaşı da bulunur. Şehrin metro ağı ve otobüs ulaşımı yaygındır. Ankara Havalimanı şehir merkezine uzaktır. Ankara Havalimanına ulaşım HAVAŞ veya belediye otobüsü ile sağlanmaktadır. Ankara, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk olan karasal bir iklime sahiptir. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusalararası müzik festivali ve Uluslararası Tiyatro Festivali gibi kültürel organizasyonlar vardır. Ankara'da eğitim veren üniversiteler Ankara, Gazi, Hacettepe, Yıldırım Beyazıt, Ortadoğu Teknik, Atılım, TOBB, Bilkent, Başkent, Çankaya, TED, Turgut Özal, Türk Hava Kurumu ve Ufuk Üniversitesi'dir. Ankara'nın 18 merkez ilçesi ve 25 merkez ilçesi vardır. En ucuz Ankara uçak bileti bulmak için  En ucuz uçak biletleri ve en ucuz bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ve ayrıca en ucuz uçak bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Havalimanından Ankara Şehir Merkezine Ulaşım

Havalimanından Ankara Şehir Merkezine Ulaşım

  • Belko Air

Havalimanı ile Kızılay, Sıhhiye ve Ulus gibi şehrin önemli noktaları arasında sefer yapan otobüsler, Ankara metropolitan alanının hizmetlerinden biri. 442/K ve 442/A numaralı otobüsler 06:00-00:00 saatleri arasında çift yönlü sefer yapmaktadır. Ayrıca 45 kişilik karşılama otobüsü hizmeti de bulunmaktadır.

  • Ego Otobüsleri

Havalimanı terminal çıkışından hareket eden 442-3 numaralı otobüs hatları sizi AKM, Ankara Arena, Güvenpark, Ulus ve Sıhhiye'ye götürmektedir.

  • Taksi

Ankara taksileri genellikle ucuz bir ulaşım şeklidir ancak havalimanı şehir merkezine çok yakın değildir ve diğer araçlara göre pahalı bir alternatif olmaktadır.

  • Araç Kiralama

Esenboğa Havalimanı'ndaki İç Hatlarda Sixt, Avis, Budget, Central ve Hertz gibi 11 araç kiralama firması bulunuyor. Bu firmaların şehir merkezindeki şubelerini bularak araç kiralayabilirsiniz. Trafik mesai saatleri dışında olmadığı için rahat bir şekilde araç kullanabilirsiniz.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Başkent’in Gizli Hazineleri: Tarihi ve Kültürel Keşifler ile Ankara’da Gezilecek Yerler
Türkiye’nin başkenti Ankara, genellikle siyasi ve bürokratik bir şehir olarak bilinir. Ancak bu şehir, sadece bu yönleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginliğiyle de görülmeye değer bir yerdir. Devlet kurumlarının idari merkezi olarak bilinen Ankara’da gezilecek yerler listesi aslında sanıldığından daha uzundur ve her türden turiste hitap edecek seçenekler bulunabilir. İster tarihi mekanları keşfedin, ister doğal güzelliklerin tadını çıkarın, ister eğlenceli aktiviteler yapın, Ankara size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır. İşte Biletiniz.com’un sizler için hazırladığı Ankara gezi rehberi ve Başkent’in gizli hazineleri:
İstanbul Uçak Bileti
İstanbul yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, İstanbul'un tarihini keşfedin.
Antalya Uçak Bileti
Antalya yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Antalya'nın güzelliklerini keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com