TRY
Türkçe
Dubai Gezilecek Yerler

İçindekiler

Dubai Gezilecek Yerler Rehberi [2023]

Dubai, Orta Doğu’nun en göz alıcı, kozmopolit ve uluslararası yaşam tarzına sahip olan şehirlerinden biri olarak gösterilebilir. Petrol zenginliği ile gelen hızlı yatırımların sonucunda Dubai gezilecek yerler listesine dünyanın en ultra modern yapılarını, lüks eğlence mekanlarını ve gösterişli yerlerini eklemek mümkün. Üstelik Avrupa’daki popüler turizm beldelerinin soğuk günler yaşadığı sonbahar ve kış aylarında gezginlere sıcacık bir gezi imkanı sunması, Schengen vb vizelere nazaran çok daha kolay elde edilen Duba vize imkanları ile Türk gezginlerin özellikle Eylül-Şubat arası dönemde daha fazla rağbet gösterdikleri bir yer günümüzde Dubai şehri. Eğer siz de yakın bir dönemde bu muhteşem şehri keşfetmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız Dubai gezilecek yerler listesine mutlaka göz atın. Bu listede şehirde gezip görebileceğiniz en popüler 10 turistik yer hakkında çeşitli bilgi, tavsiye ve fotoğraflar bulacaksınız. Ayrıca konaklama, yeme içme, alışveriş ve ulaşım gibi konularda da çeşitli ipuçları paylaşacağız. Dubai planlarınızı hemen yapmak için pasaportunuz hazırsa size Dubai Vizesi sayfamıza bekliyoruz!

Dubai’de Nerelerde Gezilir?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en cezbedici şehrinde, yani Dubai’de gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeniz gereken lokasyonları öncelikli olarak aşağıda listeledik: 

- Burj Khalifa

Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, 828 metre yüksekliği ile gökyüzüne meydan okuyor. Bu devasa yapıda 124. ve 148. katlarda bulunan seyir teraslarından Dubai’nin kuşbakışı manzarasını izleyebilir, 360 derecelik sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilir ya da restoran ve kafelerde lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Burj Khalifa ziyaretiniz için biletinizi önceden online olarak satın almanızı tavsiye ederiz. Böylece hem indirimden yararlanabilir hem de uzun kuyruklardan kurtulabilirsiniz.

- Dubai Çeşmesi

Burj Khalifa’nın hemen yanında bulunan Dubai Çeşmesi, dünyanın en büyük koreografik su gösterisine ev sahipliği yapıyor. Her akşam yarım saat aralıklarla yapılan muhteşem gösterilerde müzik ve suyun dansını izlemeye doyamayacaksınız. Dubai Çeşmesi’ni izlemenin en iyi yollarından biri de çeşme önündeki platformda yer alan restoranlardan birinde akşam yemeği yemektir. Böylece hem lezzetli bir sofra hem de harika bir manzara keyfi yaşayabilirsiniz.

- The Dubai Mall

Dubai Çeşmesi’nin karşısında bulunan The Dubai Mall, dünyanın en büyük alışveriş merkezi unvanına sahip. Burada 1200’den fazla mağaza, 200’den fazla restoran ve kafe, buz pateni pisti, akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi, sinema salonları, tema parkları ve daha pek çok eğlence seçeneği bulabilirsiniz. The Dubai Mall’da alışveriş yapmak isterseniz her bütçeye uygun seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca burada düzenlenen çeşitli etkinlik, festival ve gösterileri de takip edebilirsiniz.

- Dubai Miracle Garden

Dubai’nin en renkli ve çiçekli yerlerinden biri olan Dubai Miracle Garden, ya da Dubai Mucizevi Dev Bahçesi, 50 milyondan fazla canlı çiçek ve  250 milyon bitki türüne ev sahipliği yapan  devasa bir bahçe. Burada çeşitli şekil ve tasarımlarda hazırlanmış çiçek heykellerini, duvarlarını, kemerlerini ve daha pek çok ilginç yapıyı görebilirsiniz. Dubai Miracle Garden, sadece kış aylarında açık olduğu için ziyaretiniz için Ekim - Mart arası dönemi tercih etmeniz gerekiyor.

- Palmiye Adası

Dubai’nin yapay adalarından en ünlüsü olan Palmiye Adası, palmiye ağacı şeklinde tasarlanmış bir ada kompleksi. Burada lüks oteller, villalar, restoranlar, plajlar ve eğlence merkezleri bulabilirsiniz. Palmiye Adası’nda gezilecek yerler arasında Atlantis The Palm Oteli, Aquaventure su parkı, Lost Chambers akvaryum ve Dolphin Bay yunus parkı sayılabilir. Palmiye Adası’nın en iyi manzarasını ise helikopter turu ile görebilirsiniz.

- Dubai Marina

Dubai’nin en modern ve prestijli bölgelerinden biri olan Dubai Marina, yat limanı, gökdelenler, alışveriş merkezleri, restoranlar ve gece kulüpleri ile dolu bir yer. Burada yürüyüş yapabilir, yat turuna katılabilir, alışveriş yapabilir ya da lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Dubai Marina içerisinde gezilecek yerler arasında Dubai Marina Mall, Pier 7 ve JBR gibi lokasyonlar sayılabilir.

- Dubai Müzesi

Dubai’nin tarihi ve kültürel yönünü tanımak isterseniz Dubai Müzesi’ni ziyaret etmenizi de tavsiye ederiz. Burada şehrin geçmişten günümüze nasıl değiştiğini görebilir, eski yaşam tarzını, geleneklerini, el sanatlarını ve daha pek çok ilginç detayı öğrenebilirsiniz. Dubai Müzesi, 1787 yılında inşa edilen Al Fahidi Kalesi içinde yer alıyor. Bu kale aynı zamanda şehrin en eski yapısı olarak da biliniyor.

- Dubai Gold Souk

Dubai’nin en ünlü pazarlarından biri olan Dubai Altın Çarşısı altın severlerin cenneti olarak nitelendiriliyor. Burada binlerce altın takı mağazası bulabilirsiniz. Altın bileziklerden kolyelere, küpelerden yüzüklere kadar her türlü tasarım ve modelde altın takı seçeneği burada mevcut. Dubai Altın Çarşısı’nda alışveriş yapmak isterseniz pazarlık yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca burada dünyanın en büyük altın yüzüğü olan 64 kiloluk dev bir yüzüğü de görebilirsiniz.

- Burj Al Arab

Dünyanın en lüks oteli olarak kabul edilen Burj Al Arab, yelken şeklindeki mimarisi ile Dubai’nin simgelerinden biri. Burada konaklamak isteyenler için otelin bir gecelik ücretinin 2 kişi için 2.100 dolardan başladığını ekleyelim (2023 Kasım fiyatı). Eğer Burj Al Arab bütçenizi aşıyorsa, otelin içini görmek için sadece restoran ya da spa rezervasyonu da yapabilirsiniz. Burj Al Arab’ın en iyi manzarasını ise Jumeirah sahilinden görebilirsiniz.

Dubai Spice Souk

Dubai’nin en eski ve en geleneksel pazarlarından biri olan Dubai Baharat Çarşısı, baharatların, kuruyemişlerin, çayların ve daha pek çok lezzetli ürünün ve yöresel hediyelik eşyaların satıldığı bir yer. Burada renkli ve mis kokulu tezgahlar arasında dolaşabilir, pazarlık yaparak alışveriş yapabilir ya da sadece atmosferi yaşayabilirsiniz. Dubai Spice Souk, Dubai Altın Çarşısı’nın hemen yanında bulunuyor.

- Dubai Creek

Dubai’nin tarihi ve kültürel merkezi olan Dubai koyu, şehrin ikiye bölündüğü doğal bir liman girintisi. Burada geleneksel ahşap tekneler olan abralarla karşı kıyıya geçebilir, tarihi yapıları ve müzeleri ziyaret edebilir, çeşitli su sporları yapabilir ya da yat turuna katılabilirsiniz. Dubai Creek’te gezilecek yerler arasında Al Fahidi Tarihi Bölgesi, Dubai Müzesi, Sheikh Saeed Al Maktoum Evi ve Dubai Dolphinarium sayılabilir.

- Dubai Çölü

Dubai’nin en maceralı aktivitelerinin yapıldığı yer olan Dubai Çölü, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenek. Burada deve safarisi, ATV safarisi, kum sörfü, kum kaydırakları gibi heyecanlı etkinliklere katılabilir, bedevi kültürünü daha yakından tanıyabilir, geleneksel dans gösterilerini izleyebilir ve lezzetli bir barbekü yemeği yiyebilirsiniz. Dubai Çölü’ne gitmek için çeşitli turlara katılabilir ya da kendi aracınızla bir tur rotasını takip edebilirsiniz. Yine de yöreye dışarıdan gelecek turistler için rehberli turları tavsiye ederiz.

Dubai Tatilinde Neler Yapılır?

Dubai’de gezilecek yerlerin yanı sıra yapabileceğiniz pek çok eğlenceli ve ilginç aktivite de var. Siz de “Dubai Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?” sorusuna cevap arıyorsanız, Dubai’de gezilecek yerleri de kapsayan bazı aktivite önerilerini sizler için sıraladık:

  • Helikopter Turu: Dubai’nin muhteşem manzarasını kuşbakışı görmek için helikopter turuna katılabilirsiniz. Bu turda Palmiye Adası, Burj Khalifa, Burj Al Arab, The World Adaları gibi yukarıda da bahsettiğimiz şehrin en önemli noktalarını havadan izleyebilirsiniz. Helikopter turu için standart, gold ya da VIP gibi çeşitli seçenekler mevcut; ücretlerin ise 210-320 Euro arasında değiştiğini ekleyelim. 
  • Skydive: Eğer helikopter turundan daha fazla macera arıyorsanız Skydive adlı aktiviteyi deneyebilirsiniz. Bu aktivitede Palmiye Adası üzerinde uçaktan atlayarak serbest düşüş yapabilir ve adrenalin dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırmanız gereken Skydive etkinliği için de ücretle rkişi başı ortalama 500-600 dolar civarından başlıyor. 
  • Safari: Dubai Çölü’nde safari yapmak şehrin en popüler aktivitelerinden biri. Bu aktivitede 4x4 araçlarla kum tepelerinde sürüş yapabilir, deve safariye katılabilir, kum sörfü yapabilir ya da kum kaydıraklarından kayabilirsiniz. Safari sonrasında bedevi kampında barbekü yemeği yiyebilir, geleneksel dans gösterilerini izleyebilir ve henna dövmesi yaptırabilirsiniz.
  • Aquaventure Waterpark: Atlantis The Palm otelinin bünyesinde bulunan Aquaventure Waterpark, dünyanın en büyük su parklarından biri. Burada çeşitli su kaydırakları, dalga havuzları, akıntılı nehirler ve daha pek çok eğlenceli aktivite bulabilirsiniz. Aquaventure Waterpark’ta ayrıca Lost Chambers Aquarium adlı dev bir akvaryumu da ziyaret edebilirsiniz.
  • Dubai Aquarium & Underwater Zoo: The Dubai Mall içinde yer alan Dubai Aquarium & Underwater Zoo, dünyanın en büyük akvaryumlarından biri. Burada 140’dan fazla türden 33 bin deniz canlısını görebilir, cam tünelde yürüyerek köpekbalıkları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Tekne turu imkanı da olan Dubai Aquarium & Underwater Zoo, yani meşhur Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi hem çocuklar hem de yetişkinler için unutulmaz deneyimler sunmak amacıyla tasarlanmış. 
  • Yat Turu: Şehrin merkezinde yer alan Dubai Marina’da bulunan yat limanından kalkan lüks yatlarla Dubai’nin sahil şeridini keşfedebilirsiniz. Bu turda Palmiye Adası, Burj Al Arab, The World Adaları gibi şehrin en önemli noktalarını denizden görebilir, güneşlenme güvertesinde rahatlayabilir ya da açık büfe yemeğin keyfini çıkarabilirsiniz. 
  • Balon Turu: Eğer şansınız varsa ve Dubai Çölü’ne gittiyseniz bu coğrafyanın muhteşem manzarasını gökyüzünden izlemek için balon turuna katılabilirsiniz. Bu turda sabah erken saatte çölde kalkan balonlara binerek güneşin doğuşunu seyredebilir, deve sürülerini, vahşi hayvanları ve kum tepelerini görebilirsiniz. Balon turu sonrasında bedevi kampında kahvaltı yapabilir ya da develi safari turuna da katılabilirsiniz. Tekne turunda olduğu gibi balon turu için de rezervasyon yaptırmayı unutmayın! 
  • Ski Dubai: Mall of the Emirates içinde yer alan Ski Dubai, dünyanın en büyük kapalı kayak merkezi. Burada karın keyfini çıkarabilir, kayak yapabilir, snowboard yapabilir ya da kızak kayabilirsiniz. Ski Dubai’de ayrıca gerçek penguenlerle tanışabilir, kar parkında oynayabilir ya da buz heykellerini görebilirsiniz. Ski Dubai için biletinizi önceden online olarak satın almanızı tavsiye ederiz.
  • Ayrıca Creek Park’ı içerisinde içinde yer alan ve dünyanın en büyük kapalı yunus parkı olan Dubai Dolphinarium’u gezebilir ve Dubai Baharat Çarşısı’nda baharatların geleneksel atmosferinde gezebilirsiniz.

Dubai’nin En Meşhur Yeri Neresi?

Dubai’nin en meşhur yeri şüphesiz Burj Khalifa’dır. Yazımızın girişinde de bahsettiğimiz ve  dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, 828 metre yüksekliği ile gökyüzüne meydan okuyor. Bu devasa yapıda 124. ve 148. katlarda bulunan seyir teraslarından Dubai’nin kuşbakışı manzarasını izleyebilir, 360 derecelik sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilir ya da restoran ve kafelerde lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Burj Khalifa ziyaretiniz için biletinizi önceden online olarak satın almanızı tavsiye ederiz. Böylece hem indirimden yararlanabilir hem de uzun kuyruklardan kurtulabilirsiniz.

Dubai Neyi ile Meşhur?

Dubai, Burj Khalifa binasının yanı sıra başka pek çok etken ile de dünya çapında meşhur olmuş bir şehir. İşte Dubai’nin meşhur olduğu ve öne çıktığı bazı konular:

  • Petrol: Dubai, petrol zengini bir şehir. Petrol, şehrin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Petrol sayesinde Dubai, hızlı bir gelişim gösterdi ve dünyanın en modern ve lüks şehirlerinden biri haline geldi.
  • Yapay Adalar: Dubai, yapay adalar konusunda dünyanın en iddialı şehri. Burada palmiye ağacı, dünya haritası ya da kalp şeklinde tasarlanmış yapay adalar bulabilirsiniz. Bu adalarda lüks oteller, villalar, restoranlar, plajlar ve eğlence merkezleri yer alıyor.
  • Alışveriş: Dubai, alışveriş tutkunlarının cenneti olarak biliniyor. Burada dünyanın en büyük alışveriş merkezlerini, en lüks markaları, en ucuz pazarları ve en ilginç ürünleri bulabilirsiniz. Ayrıca Dubai’de her yıl Ocak ayında düzenlenen Dubai Alışveriş Festivali, alışveriş severler için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor.
  • Lüks: Dubai, lüksün ve gösterişin merkezi olarak anılıyor. Burada dünyanın en yüksek binası, en lüks oteli, en büyük akvaryumu, en pahalı arabası gibi rekorlara sahip pek çok yapı ve nesne bulabilirsiniz. Ayrıca Dubai’de altın kaplama tuvaletler, elmas kaplama telefonlar, kaplan besleyen zenginler gibi abartılı -hatta Hollywood’dan filmlerinden aşinası olduğumuz-  durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

Dubai’nin En Ünlü Yemeği Nedir?

Dubai’nin en ünlü yemeği camel burger olarak bilinen deve etli burgerdir. Bu yemek, deve etinin baharatlarla marine edilip ızgarada pişirilmesi ve lavaş ekmeği arasına konulmasıyla yapılıyor. Camel burger, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek olarak kabul ediliyor. Deve eti, kırmızı ete göre daha az yağlı ve daha fazla proteinli olduğu için tercih ediliyor. Camel burgeri Dubai’de çeşitli restoranlarda bulabilirsiniz. Örneğin Local House Restaurant, Switch Restaurant ya da The Majlis Cafe camel burger yiyebileceğiniz yerlerden bazıları.

Eğer deve eti yemekten yana değilseniz Dubai’de tadabileceğiniz diğer yöresel lezzetler arasında aşağıdakileri sayabiliriz: 

  • Shawarma: Tavuk, kuzu ya da dana etinin şişe dizilip döner gibi pişirilmesi ve lavaş ekmeği ya da pide arasına salata, sos ve turşu ile konulmasıyla yapılan shawarma, Dubai’nin en popüler sokak yemeklerinden biri.
  • Al Harees: Buğday ve tuzun suyla kaynatılması ve koyun eti ile fırınlanması ile yapılan al harees, Dubai’nin en geleneksel yemeklerinden biri. Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tüketilen al harees, baharatlarla lezzetlendirilir. 
  • Al Machboos: Kuzu, tavuk ya da karidesin baharatlar ve kurutulmuş limon ile pişirilmesi ve pilavla servis edilmesiyle yapılan al machboos, Dubai’nin ulusal yemeği olarak kabul ediliyor. Aromatik tadından ötürü gurmeler tarafından “şaşırtıcı biçimde lezzetli” bulunan yemek aynı zamanda içerdiği protein miktarından ötürü de doyurucu bir öğün. 
  • Humus: Bizim sofra kültürümüzde de yer alan ve nohut, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak ile yapılan humus, Ortadoğu mutfağının ve dolayısıyla Dubai’nin de en sevilen meze çeşitlerinden biri olarak günlük hayatta karşınıza çıkabilir. 
  • Tabbouleh: Bulgur, maydanoz, domates, soğan, nane, zeytinyağı ve limon suyu ile yapılan tabbouleh, Dubai’nin en sağlıklı salatalarından biri olarak kabul ediliyor. Et ürünü tüketmek istemeyenlere alternatif olabilir. 
  • Kunafa/Künefe: Tel kadayıfın peynir ya da kaymak ile doldurulması ve şerbetle tatlandırılması ile yapılan kunafa yani dilimize geçmiş haliyle Künefe, Dubai’nin de en sevilen tatlılarından biri. Ülkemizdeki gibi üzerine fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilen künefeyi doğduğu topraklarda tadabilirsiniz. 
  • Luqaimat/Lokma: Künefenin yanı sıra hamurun küçük toplar halinde kızartılması ve hurma şurubu ile tatlandırılması ile yapılan luqaimat, yani bildiğimiz lokma, Dubai’nin en popüler bir diğer tatlısı. Dubai’ye gelenlerin “bir tane asla yetmez” olarak tanımladığı Dubai lokmalarını tanıdık tatlar listesine dahil edebilirsiniz.

Dubai’de Ne Ucuz?

Dubai’de ne ucuz diye sorarsanız, cevabımız petrol, altın ve baharat olur. Petrol, Dubai’nin ana gelir kaynağı olduğu için burada çok ucuz. Bir litre benzinin fiyatı ortalama 90 cent civarında. Altın ise Dubai’nin en popüler alışveriş ürünlerinden biri. Burada altın fiyatları dünya piyasasına göre daha uygun ve pazarlık yaparak daha da indirim alabilirsiniz. Baharat ise Dubai’nin geleneksel lezzetlerinden biri. Burada çeşitli baharatları çok uygun fiyatlara bulabilir ve yanınızda evinize götürebilirsiniz.

Dubai’de Yapılmaması Gerekenler

Şimdiye kadar “Dubai tatilinde neler yapılır?” sorusunun cevap vermeye çalıştık. Öte yandan Dubai, modern ve kozmopolit bir şehir olsa da, İslam kültürünün ağırlıklı olarak etkisinde olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu nedenle şehirde turist olsanız da yine de bazı kurallara ve geleneklere uymanız bekleniyor. Dubai’ye tatile gittiğinizde çok açık ve toplumun geneline uygun olmayan kıyafetler giymemeye, alkollü içecekleri sadece satıldıkları otel ve restoranlar, barlar gibi belirli yerlerde tüketmeye, Ramazan ayında oruç tutanlara saygılı olmaya (kamuya açık alanlarda gıda maddesi tüketmemeye) ve ilginç gelecek ama devlet binalarının ya da camilerin fotoğrafını çekmeden önce izin almaya özen gösterin.

Dubai Vizesi! 

Dubai'de gezilecek yerler listesini ve Dubai rehberimizi incelediyseniz sıra bu muhteşem şehri yerinde keşfetmeye geldi! Şimdi Biletiniz.com üzerinden Dubai vizesi almak çok kolay! Dubai'de unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak için tek yapmanız gereken, Dubai Vizesi sayfamızı incelemek ve  0850 203 3 203 no’lu telefondan Biletiniz.com yetkilileri ile iletişime geçmek! Seyahatiniz için gereken vizeyi almak Biletiniz.com aracılığı ile şimdi oldukça kolay! Dubai'de eşsiz deneyimler yaşamak için vize başvurunuzu hemen yapın br ve Dubai uçak biletinizi de hemen ayırtın! Dubai gezinizde ihtiyacınız olacak her şey için biletiniz.com yanınızda!

İçindekiler

Önerilen Yazılar

Dubai’de Nerede Kalınır?
Dubai, Orta Doğu’nun en göz alıcı, kozmopolit ve uluslararası yaşam tarzına sahip olan bir şehri olarak karşımıza çıkıyor. Petrol zenginliği ile gelen hızlı yatırımların sonucunda Dubai gezilecek yerler listesine dünyanın en ultra modern yapılarını, lüks eğlence mekanlarını ve gösterişli yerlerini eklemek mümkün. Ayrıca Avrupa’daki gözde turizm bölgelerinde iklimin değiştiği ve soğuk kış aylarına geçişin yaşandığı sonbahar ve kış dönemlerinde Dubai gezginlere ve turistlere güneşin parladığı günler sunuyor. Öte yandan Schengen, Amerika gibi ülkelere nazaran çok daha rahat sonuçlanan vize süreçleri ile Türk turistlerin de özellikle sonbahar-kış arasındaki aylarda bir tatil lokasyonu olarak fazla ilgi gösterdiği bir destinasyon artık Dubai.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com