TRY
Türkçe
Dubai’de Nerede Kalınır

İçindekiler

Dubai’de Nerede Kalınır?

Dubai, Orta Doğu’nun en göz alıcı, kozmopolit ve uluslararası yaşam tarzına sahip olan bir şehri olarak karşımıza çıkıyor. Petrol zenginliği ile gelen hızlı yatırımların sonucunda Dubai gezilecek yerler listesine dünyanın en ultra modern yapılarını, lüks eğlence mekanlarını ve gösterişli yerlerini eklemek mümkün. Ayrıca Avrupa’daki gözde turizm bölgelerinde iklimin değiştiği ve soğuk kış aylarına geçişin yaşandığı sonbahar ve kış dönemlerinde Dubai gezginlere ve turistlere güneşin parladığı günler sunuyor. Öte yandan Schengen, Amerika gibi ülkelere nazaran çok daha rahat sonuçlanan vize süreçleri ile Türk turistlerin de özellikle sonbahar-kış arasındaki aylarda bir tatil lokasyonu olarak fazla ilgi gösterdiği bir destinasyon artık Dubai.

Eğer siz de yakın bir dönemde bu muhteşem şehri keşfetmek istiyorsanız, Dubai’de nerede kalınır diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu sorunun cevabı aslında sizin tercihlerinize ve beklentilerinize bağlı. Dubai’de her bütçeye ve zevke uygun konaklama seçenekleri bulunuyor. İster lüks otellerde ister ucuz pansiyonlarda ister ev kiralayarak isterseniz de türk otellerinde kalabilirsiniz. Dubai’de nerede kalınır sorusuna cevap vermek için sizin için şehrin en iyi bölgelerini, otellerini, fiyatlarını ve rezervasyon yöntemlerini araştırdık. İşte Dubai’de nerede kalınır sorusu için kapsamlı bir blog yazısı!

Dubai’de Tatil Nerede Yapılır ve Nerede Kalınır?

Dubai’de tatil yapmak isteyenler için şehrin pek çok bölgesi cazip seçenekler sunuyor. Ancak her bölgenin kendine özgü bir atmosferi, avantajı ve dezavantajı var. Bu nedenle Dubai’de tatil nerede yapılır diye sorarsanız, cevabımız sizin tercihlerinize bağlı olur. Dubai’de kalınak yerler listesi Dubai’de Ne yapılır blogumuzda da bahsi geçen pek çok lokasyonu içeriyor. 

İşte size Dubai’nin en popüler tatil bölgeleri hakkında kısa bir tanıtım:

- Dubai Marina

Dubai’nin en modern ve prestijli bölgelerinden biri olan Dubai Marina, daha önce de bahsettiğimiz gibi yat limanı, gökdelenler, alışveriş merkezleri, restoranlar ve gece kulüpleri ile dolu bir yer. Burada yürüyüş yapabilir, yat turuna katılabilir, alışveriş yapabilir ya da lezzetli yemekleri de tadabilirsiniz. Dubai Marina’da gezilecek yerler arasında Dubai Marina Mall, Pier 7, The Walk at JBR ve Skydive Dubai sayılabilir. Dubai Marina’da konaklamak isterseniz hem lüks hem de orta sınıf oteller bulabilirsiniz. Ancak bu bölgedeki oteller genellikle denize uzak olduğu için plaj keyfi yapmak isteyenler için uygun olmayabilir.

- Jumeirah Beach

Dubai’nin en güzel plajlarına ev sahipliği yapan Jumeirah Beach, deniz kenarında tatil yapmak isteyenler için ideal bir bölge. Burada hem halka açık hem de özel plajlar bulabilirsiniz. Ayrıca burada çeşitli su sporları yapabilir, plaj kulüplerine girebilir ya da güneşlenme koltukları kiralayabilirsiniz. Jumeirah Beach’te gezilecek yerler arasında Wild Wadi Su Parkı, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah ve Jumeirah Camii sayılabilir. Jumeirah Beach’te konaklamak isterseniz genellikle lüks ve pahalı oteller bulabilirsiniz. Ancak bu bölgedeki oteller genellikle şehir merkezine uzak olduğu için ulaşım konusunu da göz önüne almalısınız.

- Palmiye Adası

Dubai’nin yapay adalarından en ünlüsü olan Palmiye Adası, palmiye ağacı şeklinde tasarlanmış bir ada kompleksi. Burada lüks oteller, villalar, restoranlar, plajlar ve eğlence merkezleri bulabilirsiniz. Palmiye Adası’nda gezilecek yerler arasında Atlantis The Palm oteli, Aquaventure su parkı, Lost Chambers akvaryum ve Dolphin Bay yunus parkı sayılabilir. Palmiye Adası’nın en iyi manzarasını ise helikopter turu ile görebilirsiniz. Palmiye Adası’nda konaklamak isterseniz burada sadece lüks ve çok pahalı oteller bulabilirsiniz. Ayrıca bu bölgedeki oteller şehir merkezine uzak olduğundan ötürü yine ulaşım konusunu göz önüne almanızı tavsiye ederiz.

- Deira

Dubai’nin tarihi ve kültürel merkezi olan Deira, şehrin ikiye bölündüğü Dubai Creek’in doğu yakasında yer alıyor. Dubai'nin yerel yaşamını deneyimlemek isteyenler için ideal olan Deira’da geleneksel pazarlar, tarihi yapılar, müzeler ve daha uygun fiyatlı hatta ucuz oteller bulabilirsiniz. Deira’da gezilecek yerler arasında Dubai Gold Souk, Dubai Spice Souk, Dubai Müzesi, Al Fahidi Tarihi Bölgesi ve Dubai Dolphinarium sayılabilir. Deira’da konaklamak isterseniz hem ucuz hem de orta sınıf oteller bulabilirsiniz; bbölgedeki konaklama seçenekleri bütçe dostu ve daha ekonomiktir.

- Bur Dubai

Dubai’nin tarihi ve kültürel merkezi olan Deira’nın karşısında yer alan Bur Dubai, şehrin ikiye bölündüğü Dubai Creek’in batı yakasında yer alıyor. Dubai'nin tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek isteyenler için uygun bir seçenektir. Buradaki otel fiyatları daha makul düzeydedir. Burada da geleneksel pazarlar, tarihi yapılar, müzeler ve yine uygun fiyatlı otelleri bulabilirsiniz. Bur Dubai’de de Deira bölgesine benzer konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

Dubai, yılın her mevsiminde binlerce turisti ağırlayarak her zevke uygun konaklama seçenekleri sunar. Özellikle 5 yıldızlı ve ultra lüks tatil deneyimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Şehirde farklı temalara ve bütçelere uygun binlerce otel bulabilirsiniz.

Dubai Otelleri

Dubai’de konaklamak için pek çok seçenek bulunuyor. İster lüks otellerde ister ucuz pansiyonlarda ister ev kiralayarak daha uygun fiyatlı opsiyonlarla Dubai'de kalabilirsiniz. Ancak her seçeneğin kendine özgü bir avantajı ve dezavantajı olduğunu da unutmayın. Aşağıda Dubai otellerini kısaca tanıtmaya çalıştık: 

Lüks Oteller: Dubai’de lüks otel denince akla gelen ilk isim Burj Al Arab. Dünyanın en lüks oteli olarak kabul edilen Burj Al Arab, yelken şeklindeki mimarisi ile Dubai’nin simgelerinden biri. Burada konaklamak isterseniz bir gecelik ücreti 10 bin TL’den başlıyor. Eğer bütçeniz uygun değilse, otelin içini görmek için restoran ya da spa rezervasyonu yapabilirsiniz. Burj Al Arab’ın en iyi manzarasını ise Jumeirah Plajı’ndan görebiliyor. 

Evet, Dubai’de nerede kalınır konusunda blog yazınızı tamamlamak için size yardımcı olmaya devam edeceğim. İşte taslağın devamı:

  • Lüks Oteller: Dubai’de lüks otel denince akla gelen ilk isim Burj Al Arab. Dünyanın en lüks oteli olarak kabul edilen Burj Al Arab, yelken şeklindeki mimarisi ile Dubai’nin simgelerinden biri. Burada konaklamak isterseniz tek kişi için bir gecelik ücreti 2500 dolar civarından başlıyor. Eğer bütçeniz uygun değilse, otelin içini görmek için restoran ya da spa rezervasyonu yapabilirsiniz. Burj Al Arab’ın en iyi manzarasını ise Jumeirah Plajı’ndan görebilirsiniz. Dubai’de lüks otel arayanlar için başka seçenekler de var. Örneğin, Palmiye Adası’nda bulunan Atlantis The Palm, dünyanın en büyük su parklarından birine ve dev bir akvaryuma sahip. Burada konaklamak isterseniz bir gecelik ücreti ortalama 900-1000 dolar civarından başlıyor. Öte yandan Dubai Marina’da bulunan Address Dubai Marina’yı da bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Yat limanına ve alışveriş merkezine yakın bir konumda olan bu otelde konaklamak isterseniz bir gecelik ücretinin ortalama 1000-1400 dolar arasında olduğunu belirtelim. 
  • Orta Klasman Oteller: Dubai’de orta klasman otel arayanlar için de pek çok seçenek bulunuyor. Bu oteller genellikle hem konforlu hem de uygun fiyatlı oluyor. Örneğin, Deira’da bulunan Ibis Al Rigga, ulaşım olanaklarına yakın bir konumda. Burada konaklamak isterseniz bir gecelik ücreti ortalama 70-100 dolar arasında.
  • Ucuz Oteller: Dubai’de ucuz otel arayanlar için de çeşitli seçenekler mevcut. Bu oteller genellikle temel ihtiyaçları karşılayan fakat çok merkezi olmayan yerlerde bulunuyor. Örneğin, Deira’da bulunan Royal Falcon Hotel, pazarlara ve ulaşım olanaklarına oldukça yakın bir konumda. Burada konaklamak isterseniz bir gecelik ücreti ortalama 70-100 dolar arasında. 
  • Türk Otelleri: Dubai’de Türk oteli arayanlar için de birkaç seçenek var. Bu oteller genellikle Türk yemeklerini sunuyor, Türkçe de bilen personel ile hizmet veriyor ve Türk kültürünü yansıtan detaylar sunuyor. Örneğin, Jumeirah Beach’te bulunan Rixos Premium Dubai, plaja sıfır bir konumda ve Türk hamamı ve Türk mutfağı gibi yerel dokunuşlar sunuyor.  Ya da Palmiye Adası’nda bulunan Rixos The Palm Dubai Hotel & Suites, denize nazır bir konumda konaklama keyfi sunuyor. Burada konaklamak isterseniz sezona göre bir gecelik ücreti ortalama 500-1000 dolar arasında değişiyor.

Dubai'ye Ne Zaman Gitmeli?

Dubai’ye gitmek için en uygun zaman, şehrin iklimi, festivalleri ve otel fiyatlarına göre değişebilir. Genel olarak, Dubai’nin en güzel zamanları Ekim-Mart dönemi. Bu dönemde hava sıcaklığı ortalama 25-30 derece arasında seyrederken, deniz suyu sıcaklığı da 22-28 derece arasındadır. Böylece hem şehri gezmek hem de denize girmek için ideal bir iklim bulabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde Dubai’de pek çok festival ve etkinlik düzenleniyor. Örneğin, Dubai Alışveriş Festivali, Dubai World Cup, Art Dubai ve Dubai Uluslararası Film Festivali gibi organizasyonlarla kent, ziyaretçilerine çeşitli seçenekler sunuyor.

Dubai’ye gitmek için en uygun zamanı belirlerken Ramazan ayını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bilindiği üzere Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutuyorlar. Bu nedenle bu ayda oruç tutmayanların kamuya açık yerlerde yemek yememeleri, içmemeleri ya da sigara içmemeleri gerekiyor. Aksi takdirde ceza alabilirsiniz. Oruç tutmayanlar otellerde ya da kapalı mekanlarda yiyip içebilirler. Ramazan ayının tarihleri her yıl değişiyor, bu yüzden seyahatinden önce takvimi kontrol etmeniz iyi olur.

Dubai’ye seyahatinizi planlamadan önce de Dubai için vize işlemlerini halletmeniz gerekiyor. eğer TC vatandaşı olarak bordo pasaporta yani umumi pasaport türüne sahipseniz Dubai otel rezervasyonunuzu yaptırmadan önce bileitniz.com uzmanları ile iletişime geçerek en hızlı Dubai vizesi için başvuru sürecini başlatabilir, uçak biletinizi de hemen sayfalarımız üzerinden satın alabilirsiniz. Biletiniz.com ayrıcalıkları ile Dubai tatilinizi planlamak için hemen bizimle iletişime geçin! 

İçindekiler

Önerilen Yazılar

Dubai Gezilecek Yerler Rehberi [2023]
Dubai, Orta Doğu’nun en göz alıcı, kozmopolit ve uluslararası yaşam tarzına sahip olan şehirlerinden biri olarak gösterilebilir. Petrol zenginliği ile gelen hızlı yatırımların sonucunda Dubai gezilecek yerler listesine dünyanın en ultra modern yapılarını, lüks eğlence mekanlarını ve gösterişli yerlerini eklemek mümkün. Üstelik Avrupa’daki popüler turizm beldelerinin soğuk günler yaşadığı sonbahar ve kış aylarında gezginlere sıcacık bir gezi imkanı sunması, Schengen vb vizelere nazaran çok daha kolay elde edilen Duba vize imkanları ile Türk gezginlerin özellikle Eylül-Şubat arası dönemde daha fazla rağbet gösterdikleri bir yer günümüzde Dubai şehri. Eğer siz de yakın bir dönemde bu muhteşem şehri keşfetmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız Dubai gezilecek yerler listesine mutlaka göz atın. Bu listede şehirde gezip görebileceğiniz en popüler 10 turistik yer hakkında çeşitli bilgi, tavsiye ve fotoğraflar bulacaksınız. Ayrıca konaklama, yeme içme, alışveriş ve ulaşım gibi konularda da çeşitli ipuçları paylaşacağız. Dubai planlarınızı hemen yapmak için pasaportunuz hazırsa size Dubai Vizesi sayfamıza bekliyoruz!
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com