TRY
Türkçe

THY (Türk Hava Yolları)

Rezervasyon Sorgulama

THY Yurt İçi Uçak Biletleri

Ankara - İstanbul Uçak Bileti
İstanbul - Gaziantep Uçak Bileti
İstanbul - İzmir Uçak Bileti
Anana - Ankara Uçak Bileti
İstanbul - Bodrum Uçak Bileti
İstanbul - Antalya Uçak Bileti

THY Şirket Bilgisi

Kuruluş Yılı

1933

Merkez

İstanbul

Destinasyon Sayısı

300

Uçak Sayısı

334

Hava yolu Puanı

4,7

Gittiği Ülke Sayısı

117

Türk Hava Yolları Hakkında

Türk Hava Yolları, Türkiye’nin ulusal, bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. 20 Mayıs 1933’te Havayolları Devlet İşletme İdaresi adıyla kurulmuş ve 5 uçak ve 23 koltuk kapasitesiyle uçuşlara başlamıştır. İlk yurtdışı uçuşunu 1947’de İstanbul’dan Atina’ya yapmıştır. 1955’te Türk Hava Yolları adını almış ve IATA üyesi olmuştur.1960’larda Avrupa hatlarını genişletmiş, 1970’lerde petrol krizi ve Kıbrıs Barış Harekatı gibi zorluklarla karşılaşsa da 1980’lerde liberal ekonomiye geçişle birlikte uluslararası tanınırlık kazanmış ve Avrupa dışındaki hatlarını artırmıştır. -1998’de internet sitesini, 2001’de çağrı merkezini, 2003’te e-bilet ve online check-in uygulamalarını hayata geçirmiştir. 2016’da arka arkaya 6. kez Avrupa’nın en iyi havayolu seçilmiştir. Bugün dünyanın en çok ülkesine sefer düzenleyen havayolu unvanına sahiptir..

 

Türk Hava Yolları Hangi Ülkelere Sefer Düzenliyor?

Türk Hava Yolları, dünyanın en çok ülkesine sefer düzenleyen havayolu şirketidir. Aralık ayında Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Okyanusya kıtalarında toplam 120’den fazla ülkeye uçuş gerçekleştirmiştir. Bazı ülkelere birden fazla şehre sefer düzenlenmektedir. Örneğin, Almanya’ya 10, Fransa’ya 5, İspanya’ya 4, İtalya’ya 5, ABD’ye 10, Rusya’ya 7, Çin’e 5, Hindistan’a 4 ve Brezilya’ya 2 şehre uçuş yapılmaktadır.

THY Uçak Seferleri Türkiye’de Nerelere Uçar?

Türk Hava Yolları, Türkiye’nin 51 farklı şehrine direkt uçuyor. Bu şehirler arasında Ordu, Konya, İstanbul, Nevşehir, İzmir, Adana, Rize, Siirt, Batman, Denizli, Muş, Lefkoşa, Elazığ, Sinop, Gazipaşa, Tokat, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Mardin, Antalya, Adıyaman, Sivas, Gaziantep, Bodrum, Ağrı, Kars, Samsun, Kayseri, Isparta, Van, Trabzon, Hakkari, Erzincan, Dalaman, Erzurum, Şırnak, Malatya gibi şehirler yer almaktadır.

En Uygun THY Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Türk Hava Yolları (THY) uçak biletini en ucuza almak için öncelikle, seyahat tarihlerinizi esnek tutmaya çalışın. Böylece fiyatların en uygun olduğu zamanlarda uçabilirsiniz. Ayrıca, THY’nin mail listelerine kaydolarak kampanya ve promosyonlardan haberdar olabilirsiniz..Biletiniz.com’un bilet ve uçuş arama motorunu kullanarak da farklı seçenekleri karşılaştırabilir ve size uygun bileti hızlıca ve uygun fiyatla bulabilirsiniz. 

Turkish Airlines Check-In Koşulları Nelerdir? 

Turkish Airlines Check-In koşulları, uçuşunuzun tipine, varış noktasına ve havalimanına göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, online check-in işleminizi uçuşunuzdan 24 saat önce başlayıp kalkıştan 90 dakika önceye kadar yapabilirsiniz.  Mobil biniş kartınızı kullanarak veya kiosklardan biniş kartınızı alarak kontuar sırası beklemeden uçağa biniş kapısına gidebilirsiniz.  Bagajınız varsa, bagaj teslim bankolarında bagajlarınızı teslim etmeniz gerektiğini unutmayın. Havalimanında check-in yapmak isterseniz, iç hatlar uçuşlarınız için 1 saat, dış hatlar ve aktarmalı uçuşlarınız için en az 2 saat öncesinde havaalanında bulunmanız gerektiğini belirtelim. Bazı istasyonlarda check-in süreleri farklı olabilir.  Check-in işlemleriniz için e-bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR), Miles&Smiles veya banka kartınızı kullanabilirsiniz.

THY Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Türk Hava Yolları (THY) rezervasyon yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • THY’nin resmi sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapın.
  • Uçuş arama bölümünde, gidiş ve dönüş tarihlerinizi, kalkış ve varış noktalarınızı, yolcu sayısını ve bilet sınıfını seçin.
  • Uçuş ara butonuna tıklayın ve size uygun olan uçuş seçeneğini belirleyin.
  • Uçuş seçiminizi yaptıktan sonra, yolcu bilgilerinizi, ödeme yönteminizi ve ek hizmetlerinizi girin.
  • Rezervasyonunuzu tamamlayın ve e-bilet numaranızı veya rezervasyon kodunuzu (PNR) not edin.

Daha fazla bilgi için Biletiniz.com uzmanları ile 08502033203 no’lu telefon hattından hemen iletişime geçebilirsiniz!

Türk Hava Yollarında Bagaj Hakkı ve Ücretlendirme

Türk Hava Yollarında bagaj hakkı ve ücretlendirme, uçuşunuzun tipine, sınıfına, varış noktanıza ve bilet paketinize göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, yurt içi uçuşlarda Economy Class’ta 15 kg, Business Class’ta 30 kg kayıtlı bagaj hakkınız bulunur. Yurt dışı uçuşlarda ise parça veya kilo konseptine göre bagaj hakkınız belirlenir. Parça konseptinde Economy Class’ta 23 kg, Business Class’ta 32 kg ağırlığında bir veya iki parça bagaj taşıyabilirsiniz. Kilo konseptinde ise Economy Class’ta 20-30 kg, Business Class’ta 40 kg kayıtlı bagaj hakkınız vardır. 

Bagaj hakkınızı aşmanız durumunda ekstra bagaj ücreti ödemeniz gerekecektir. Bu ücret, uçuşunuzun tipine, sınıfına, varış noktanıza ve bilet paketinize göre farklılık gösterebilir. Yurt içi uçuşlarda ekstra bagaj ücreti kilogram başına 12-24 TL arasında değişir. Yurt dışı uçuşlarda ise ekstra bagaj ücreti parça başına 80-400 USD arasında değişebilir.

THY Koltuk Seçimi Nasıl Yapılır?

Türk Hava Yolları koltuk seçimi, uçuşunuzun tipine, sınıfına, varış noktanıza ve bilet paketinize göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, Economy Class koltuk seçimi uçuştan 355 gün öncesi ile uçuşa 6 saat kala arası ücretli veya ücretsiz olarak yapılabilir. Business Class koltuk seçimi ise uçuşa kadar ücretsiz olarak yapılabilir.

Koltuk tercihi, internet sitesi, mobil uygulama, telefon hattı, şubeler ve acenteler üzerinden gerçekleştirilebilir. Koltuk tercihini belirlemiş, ancak uçağa binmek için bileti almamış yolcular, uçuşlarına 6 saat kala ve bundan sonraki süreçte internet sitemiz veya taşınabilir uygulamamız aracılığıyla “ Koltuk Planı”  sayfasında koltuk değişikliği yapabilirler.

Türk Hava Yolları Müşteri Hizmetleri ve İletişim

Türk Hava Yolları Müşteri Hizmetleri ve İletişim, çeşitli kanallar aracılığıyla sağlanmaktadır. 

  • Web sitesi veya mobil uygulama üzerinden online işlemler yapabilir, yardım merkezine ulaşabilir, akıllı seyahat asistanı ile WhatsApp üzerinden veya görüntülü çağrı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Çağrı merkezlerini arayarak dilek, şikayet, öneri ve geribildirimlerinizi iletebilir, sefer saatleri, sefer ücretleri, bilet sorgulama ve yolculuk saati gibi bilgi alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’den 0850 333 0 849 veya 444 0 849 numaralarını arayabilirsiniz. 
  • Biletiniz.com uzmanlarını arayarak rezervasyon, biletleme, koltuk seçimi, bagaj hakkı, ek hizmetler gibi konularda destek alabilirsiniz.

Biletiniz.com ile Turkish Airlines'ın ayrıcalıklı dünyasına adım atın! Uçak bileti almanın en kolay ve hızlı yolu burada. En uygun bilet seçenekleriyle uçuş ara ve Türk Hava Yolları'nın kalitesinde seyahatin tadını çıkar. Ucuz uçak bileti almak için daha fazla zaman kaybetmeyin. Istanbul uçak bileti veya Almanya uçak bileti fark etmez, Biletiniz.com size en avantajlı fiyatları sunuyor. Hemen online uçak biletinizi alın, seyahatinizi planlamanın keyfini çıkarın. Türk Hava Yolları'nın konforlu seyahatiyle dünyayı keşfetmek hiç bu kadar kolay olmamıştı!

THY İçin Sıkça Sorulan Sorular

  • Türk Hava Yolları uçak biletleri genellikle ne zaman en ucuz olur?
    Türk Hava Yolları uçak biletleri genellikle seyahat tarihinden 2-3 ay önce alındığında en ucuz olur. Ayrıca, hafta içi, özellikle salı ve çarşamba günleri, hafta sonuna göre daha uygun fiyatlı biletler bulunabilir. Türk Hava Yolları’nın web sitesinde veya mobil uygulamasında kampanya ve promosyonları takip ederek de indirimli biletler alabilirsiniz. 

    Biletiniz.com’un uçak bileti al sayfasından gitmek istediğiniz destinasyonları belirleyrek en ucuz uçuşları listeleyebilirsiniz!  

  • THY ile gidiş dönüş uçak biletlerinin fiyatı nedir?
    THY ile gidiş dönüş uçak biletlerinin fiyatı, uçuşunuzun tipine, sınıfına, varış noktanıza, seyahat tarihinize ve bilet paketinize göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, size en uygun fiyatı bulmak için Biletiniz.com’u kullanabilir veya THY’nin web sitesinde veya mobil uygulamasında uçuş arayabilirsiniz.

  • Ucuz Türk Hava Yolları uçak bileti nasıl alınır?
    Öncelikle, seyahat tarihlerinizi esnek tutmaya çalışın. Böylece fiyatların en uygun olduğu zamanlarda uçabilirsiniz. Biletiniz.com’un uçak bileti arama motorunu ve THY sayfasını kullanarak da farklı seçenekleri karşılaştırabilir ve size uygun bileti bulabilirsiniz.

  • Türk Hava Yolları'nda yemek ve ikram var mı? 
    Evet, Türk Hava Yolları’nda yemek ve ikram vardır. Uçuşunuzun tipine, sınıfına ve süresine göre farklılık gösteren ikramlar, Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetler içerir. Ayrıca, sağlık durumu, dini inançları veya beslenme tercihleri nedeniyle özel yemek talebinde bulunan yolcular için de özel yemek servisi sunulur. 

THY Şirket Bilgisi

Kuruluş Yılı

1933

Merkez

İstanbul

Destinasyon Sayısı

300

Uçak Sayısı

334

Hava yolu Puanı

4,7

Gittiği Ülke Sayısı

117

Önerilen Seyahat Yazıları...

İstanbul Uçak Bileti
İstanbul yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, İstanbul'un tarihini keşfedin.
Ankara Uçak Bileti
Ankara yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Ankara'nın tarihini keşfedin.
Adana Uçak Bileti
Adana yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlarla hızlı ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Adana'nın güzelliklerini keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com