TRY
Türkçe

Malatya Otobüs Bileti

Rezervasyon SorgulamaBilet İptal

Malatya Otobüs Bileti

İstanbul - Malatya Otobüs Bileti
Ankara - Malatya Otobüs Bileti
İzmir - Malatya Otobüs Bileti
Antalya - Malatya Otobüs Bileti
Diyarbakır - Malatya Otobüs Bileti

Malatya Hakkında Genel Bilgi

Tarihi ticaret yollarının merkezinde yer alan Malatya, geçmiş yüzyıllarda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle en çok meşhur kayısısıyla tanınmaktadır. Nüfusu 800 bine yakın olan şehir, Doğu Anadolu Bölgesi sınırında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen Malatya'da geleneksel evleri görerek turunuza başlayabilirsiniz. Tarihi Malatya Kalesi'nin uzantısı olan antik surlar, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Yeni Hacı Yusuf olarak da bilinen cami, şehrin diğer önemli turistik noktalarındandır. Malatya geziniz sırasında doğal güzelliklerle vakit geçirmek isterseniz seyir terasıyla dikkat çeken Levent Vadisi'ni ve ziyaretçilerini yemyeşil bir atmosferle karşılayan Tohma Çayı Kanyonu'nu ziyaret edebilirsiniz. Geleneksel Malatya'nın tipik bir örneği Beş konaklar saraylar, günümüzde müze olarak ziyarete açıktır. Antik müzik aletlerinden madeni paralara ve saatlere kadar birçok ilginç parça burada sergileniyor. Malatya'da yazın pikniğe gelen ailelerin tercih ettiği Gürpınar şelalesini de gezeceğiniz yerler arasında sayabilirsiniz. Her yıl birbirinden eğlenceli kutlamalara ve festivallere ev sahipliği yapan Malatya'da Yeşilyurt Kiraz Festivali ve Arapgir Bağbozumu Festivali gibi eğlenceli etkinliklere katılma şansınız vardır. Malatya Kayısı Festivali ise şehrin en ünlü meyvesini ülkemizden ve dünyanın her yerinden katılımcılara sunmayı amaçlıyor. Malatya merkeze birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Malatya otobüs terminalinden Türkiye'nin her yerine Malatya Otobüs Bileti seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, Erhaç üzerinden Antalya, İstanbul ve İzmir gibi bazı Avrupa şehir ve merkezlerine direkt olarak Malatya ucuz otobüs bileti bularak bakarak seyahat etmek oldukça uygundur. Bunların yanı sıra Kayseri Malatya Otobüs  seferleri, Malatya Mersin Otobüs seferleri, Sivas Malatya Otobüs seferleri, Antalya Malatya Otobüs seferleri, Malatya Antep Otobüs seferleri ve  Malatya Erzurum otobüs biletleri ve seferlerine Malatya Otobüs firmalarından kolayca ulaşabilirsiniz.

Malatya Hakkında Genel Bilgi Tarihi ticaret yollarının merkezinde yer alan Malatya, geçmiş yüzyıllarda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle en çok meşhur kayısısıyla tanınmaktadır. Nüfusu 800 bine yakın olan şehir, Doğu Anadolu Bölgesi sınırında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen Malatya'da geleneksel evleri görerek turunuza başlayabilirsiniz. Tarihi Malatya Kalesi'nin uzantısı olan antik surlar, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Yeni Hacı Yusuf olarak da bilinen cami, şehrin diğer önemli turistik noktalarındandır. Malatya geziniz sırasında doğal güzelliklerle vakit geçirmek isterseniz seyir terasıyla dikkat çeken Levent Vadisi'ni ve ziyaretçilerini yemyeşil bir atmosferle karşılayan Tohma Çayı Kanyonu'nu ziyaret edebilirsiniz. Geleneksel Malatya'nın tipik bir örneği Beş konaklar saraylar, günümüzde müze olarak ziyarete açıktır. Antik müzik aletlerinden madeni paralara ve saatlere kadar birçok ilginç parça burada sergileniyor. Malatya'da yazın pikniğe gelen ailelerin tercih ettiği Gürpınar şelalesini de gezeceğiniz yerler arasında sayabilirsiniz. Her yıl birbirinden eğlenceli kutlamalara ve festivallere ev sahipliği yapan Malatya'da Yeşilyurt Kiraz Festivali ve Arapgir Bağbozumu Festivali gibi eğlenceli etkinliklere katılma şansınız vardır. Malatya Kayısı Festivali ise şehrin en ünlü meyvesini ülkemizden ve dünyanın her yerinden katılımcılara sunmayı amaçlıyor. Malatya merkeze birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Malatya otobüs terminalinden Türkiye'nin her yerine Malatya Otobüs Bileti seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, Erhaç üzerinden Antalya, İstanbul ve İzmir gibi bazı Avrupa şehir ve merkezlerine direkt olarak Malatya ucuz otobüs bileti bularak bakarak seyahat etmek oldukça uygundur. Bunların yanı sıra Kayseri Malatya Otobüs  seferleri, Malatya Mersin Otobüs seferleri, Sivas Malatya Otobüs seferleri, Antalya Malatya Otobüs seferleri, Malatya Antep Otobüs seferleri ve  Malatya Erzurum otobüs biletleri ve seferlerine Malatya Otobüs firmalarından kolayca ulaşabilirsiniz.

Malatya Hakkında Genel Bilgi

Şehrin en ünlü noktalarından Ankara Caddesi'nde bulunan Malatya otogarına servis, belediye otobüsü veya minibüs gibi alternatif araçlarla ulaşabilirsiniz. Taksiler ise Malatya merkez ile Malatya Otobüs Terminal arasındaki yolculuğunu hızlandırmak isteyen yolcular için ideal bir seçenektir.

Servis Aracı  

Malatya şehir merkezindeki otobüs firmalarının Malatya Otobüs Firmalarından kalkan servisler sayesinde terminale ulaşım çok kolaydır. Ayrıca otobüs, minibüs veya taksilerden farklı olarak bu araçlardan herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Servis kalkış saatleri yılın zamanına göre değişiklik gösterebilir. Otobüse zamanında yetişmek için seyahat edeceğiniz firma ile önceden iletişime geçerek size en uygun servis saatlerini öğrenebilirsiniz.

Minibüs 

Malatya'ya hizmet veren minibüsler, şehir merkezi ve Malatya otogar arasındaki yolculuğunuz için uygun alternatifler arasında sayılabilir. Şehrin merkezi bölgelerini dolaşan minibüslere birçok noktadan direkt olarak binmek mümkündür. Malatya terminaline diğer ilçelerden minibüslerle seyahat edebileceğinizi de hatırlatırız.

Taksi

Şehirde taksi kullanımı merkezden Malatya terminaline gelen yolcular arasında pek yaygın değildir. Malatya otogarına taksi ile ulaşım ortalama 10 ila 20 dakika sürmektedir. Terminalden uzaklık arttıkça bu süre de uzayabilir.

Otobüs  

Şehirde faaliyet gösteren belediye otobüsleri, Malatya otogarına yolcu ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Minibüslerin yanı sıra ucuz araçlar arasında öne çıkan otobüslere binmek için yakınınızdaki duraklara gitmelisiniz. Bu durum özellikle çok fazla bagajla seyahat edenler için zor olabilir. Malatya'da belediye otobüslerine binmeden önce ulaşım kartı almayı unutmayınız.

Malatya Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım

Malatya Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım

Malatya Otobüs Terminali, Malatya'yı şehirlerarası otobüslerle Türkiye'nin diğer noktalarına bağlamaktadır. Terminalden direkt şehir merkezine veya yakındaki diğer yerlere gitmeniz gerektiğinde, şehir içi otobüs, minibüs ve taksi gibi ilgi çekici seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Taksiler doğrudan ulaşım ile ayırt edilir.

Servis Aracı  

Malatya'ya hizmet veren özel otobüs firmalarına ait servis araçları da merkeze ulaşım açısından yolcuların öncelikli tercihleri ​​arasında yer alıyor. Gün boyu ücretsiz olan servislere terminal önündeki kalkış noktalarından binebilirsiniz.

 

Minibüs

Malatya Terminalden Malatya merkeze gidenler arasında da minibüs kullanımı oldukça yaygındır. Servislerin hareket etmesini beklemek istemeyenlerin tercih ettiği minibüsler ile şehrin tarihi ve turistik birçok yerine ulaşmak mümkündür. Uygun fiyatlarıyla yolcu çeken minibüsler, taksiler kadar pratik ve konforlu değildir.

Taksi

Malatya otogarından taksiye binerek birkaç dakika içinde tarihi şehrin çeşitli noktalarında olabilirsiniz. Her yıl binlerce yolcunun kullandığı terminalde taksiler her zaman bulunuyor. Şehirde taksi ücretleri gidilecek yere göre değişiklik göstermektedir. Dilerseniz araca binmeden önce Malatya terminalinde şoförle gideceğiniz adresi paylaşabilirsiniz. 

Otobüs

Malatya'da belediye otobüslerini kullanarak şehrin birçok noktasına Malatya terminalden direkt olarak ulaşmak mümkündür.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Balıkesir Otobüs Bileti
Balıkesir otobüs biletleri en uygun fiyatlarla Biletiniz.com'da! Konforlu ve güvenilir seyahat için hemen rezervasyon yapın, Balıkesir'i keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com