TRY
Türkçe

İstanbul Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

İstanbul Yurt İçi Uçak Biletleri

Bodrum - İstanbul Uçak bileti
Antalya - İstanbul Uçak bileti
Ankara - İstanbul Uçak bileti
Adana - İstanbul Uçak bileti
Gaziantep - İstanbul Uçak bileti
Trabzon - İstanbul Uçak bileti
İzmir - İstanbul Uçak bileti

İstanbul Uçak Bileti

İstanbul ve Havalimanları Hakkında Genel Bilgi

İstanbul, 14 milyon nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık şehridir. Kentin Avrupası'nda iki kıta üzerine kurulu olan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasındaki kısmına ise Anadolu denilmektedir. Bu iki taraf arasında Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında bir bağlantı kuruludur. İki kıta arasında, iki yakayı denizin altından bir boru hattıyla birbirine bağlayan Marmaray adlı bir tren vardır. Şehirde iki taraf arasındaki ulaşım motorlu tekneler ve gemiler ile yapılmaktadır.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, Doğu Roma, Roma ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmıştır. Bu nedenle birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bu şehirde Taksim Meydanı, Ayasofya, Sultanahmet, Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolma Bahçe Sarayı,Yunan Patrik Kilisesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Farklı dini gruplardan insanların yaşadığı İstanbul'da üç tek tanrılı dinin ibadethaneleri bulunur. İstanbul'un en ünlü yeri Boğaz'dır.

Tekne ile şehir merkezinde Boğaz'ın güzelliğini görebilirsiniz. Şehir genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklimlerinden etkilenmektedir. Ilıman bir iklime sahiptir. İstanbul  havalimanları  Avrupa ve Anadolu yakasında mevcuttur. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro vardır. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Anadolu'ya transfer otobüs veya taksi ile yapılmaktadır .Ayrıca İstanbul Havalimanından şehir merkezine ulaşımı için Kuzey Marmara Otoyolunu kullanabilirsiniz. En ucuz uçak biletleri ve en ucuz bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ve ayrıca en ucuz uçak bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Havalimanından İstanbul Şehir Merkezine Ulaşım

 Sabiha Gökçen Havalimanı

A.   Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan TEM Otoyolu üzerinden kendi aracınızla şehir merkezine kolayca ulaşabilirsiniz. TEM otoyolundan şehir merkezinin çıkışında ve otoyoldan çıktıktan sonra izlenecek güzergâhlarda tabela bulunmaktadır. Ayrıca havalimanından şehir içi otobüs ve uçak ile şehir merkezine ulaşım sağlanabilmektedir. Aracınızı bırakmak isterseniz havalimanında kapalı otoparklar ve açık otoparklar bulunmaktadır. Bununla birlikte, havalimanı çevresinde bazı özel otopark şirketleri havalimanı transferleri için açıktır.

  • Taksi

İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı şehir merkezine ulaşımı için en hızlı araç taksidir. Ancak burada da yol koşulları ve trafik sıkışıklığı, özellikle yoğun saatlerde çok önemlidir.

  • Havabüs

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan şehir merkezine gitmek için Avrupa yakasında Taksim, Anadolu yakasında Kadıköy ve Yenisahra gibi merkezi noktalara Havabüs otobüsleri ile gidebilirsiniz. Kısa mesafeleri kat ederek yolcularını doğrudan şehir merkezine götüren bu otobüsler, hızlı ve konforlu bir yolculuk için en iyi alternatiflerden biridir.

  • Marmaray

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kadıköy-Kartal metrosuna binerek kısa bir yolculuk ile Kartal istasyonuna gidebilirsiniz. Bu özellikle Avrupa yakasını geçmek isteyenler için hızlı bir seçenek ve Ayrılık Çeşmesi istasyonuna kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Kadıköy yönüne gitmektedir. Marmaray'a hareket ederek  Avrupa yakasını geçen tarihi yarımadanın tam kalbine Sirkeci ve Yenikapı Merkez noktalarına varabilirsiniz.

Aynı zamanda otobüs, metro, ve deniz otobüsü gibi birçok ulaşım aracının buluşma yeri olan Yenikapı'dan İstanbul'un Avrupa yakasındaki birçok merkezi noktaya seyahat edinebilmektedir. Marmara bölgesinin Avşa, Bandırma, Yalova, Çınarcık ve Bursa gibi çeşitli noktadan kalkan feribotlar ve deniz otobüsleri de Yenikapı İDO İskelesi'nden hızlı bir şekilde varış noktalarına hareket ediyor. Vapurda araba ile de seyahat edebilir, zamandan kısa bilinmektedir.

  • Otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok merkezi noktaya otobüsle gidebilirsiniz. E3 ve 122H otobüsleri 4. Levent yönünde kullanılabilir. Levent, Bostancı istikametinde E9, Kadıköy istikametinde E10 ve E11, Altunizade ve Ümraniye istikametinde E18, Uzunçayır Metrobüs istikametinde 16S, KM20 ve Pendik 132H istikametinde, Kadıköy KM22 istikametinde kullanılmaktadır.

Büyükada, Kınalıada, Hebeliada, Burgazada gibi İstanbul'un "Prens Adaları'na ulaşmak için Kadıköy veya Bostancı İskelesi'nden de bu otobüslere binebilirsiniz.

  • Metro

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanının önünden gitmek için Kartal'a gelip metroya aktarmada bulunabilmektedir. Havaalanından Kartal'a, düşük trafikte 15-20 dakika yol sürmektedir. Ayrılık Çeşmesi, Metro ile Bostancı, Kozyatağı, Ünalan,  ve Kadıköy'e ulaşabilirsiniz. Ünalan istasyonun da inerek ve Beylikdüzü'ne ulaşmak için metrobüs hattına geçebilirsiniz. Ayrılık Çeşmesi istasyonundan Marmaray’a geçiş yaparak, Üsküdar ve Yenikapı gibi birçok yere kolay ulaşım sağlamaktadır.

  • Araç Kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşabilmek için yerli ve yabanı birçok araç kiralama firmaları ofis seçenekleri de bulunmaktadır . Araç kiralama firmasının ofislerini Havalimanın da görebilebilir aynı zamanda havalimanına inmeden önce online rezervasyon yapabilir ve aracınızı hazır hale getirebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı

B.   İstanbul Havalimanı

Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM bağlantı yolunu kullanarak İstanbul Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Kuzey Marmara karayolunun Avrupa yakasında Göktürk, Sarıyer,  Kemerburgaz veya Başakşehir kavşağından ulaşılabilir. Halkalı-Bakırköy'e gitmek için Başakşehir yolunu takip etmelisiniz. Anadolu yakasını geçerken Çekmeköy veya Sancaktepe dönüşlerini seçebilirsiniz. Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlantı yolu bulunmaktadır. İstanbul Havaalanında geniş park yeri vardır. Teknolojik gelişim için tasarlanan İstanbul 3. Havalimanı, "Arabam nerede?" Uygulamasıyla araç takib ve koltuk seçimi gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.

  • Taksi

İstanbul havaalanında uygun taksiler mevcuttur. Halihazırda 660 taksi işleten bu güzergahtaki araçlarda bilgi ekranları, yol güzergahları, trafik durumu gibi detayları kontrol edebileceğiniz bir bilgi ekranı bulunuyor. Sürücünün İngilizce sertifikası vardır ve kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir.

  • Otobüs

İBB’ye ait İstanbul Otobüs Taşımacılığı  anlaşmalı olduğu otobüsler, şehrin tüm yerine sefer düzenlemekte. Mecidiyeköy Havalimanı'na uzaklığı 37 km'dir. Her 15 dakikada bir Otobüs bulunabilmektedir ve fiyatı 16TL'dir. Yenikapı-Sirkeci hattı en yoğun hatlardan birisidir. Beşiktaş'tan her 15 dakikada bir otobüs bulunmaktadır. Bakırköy ile 3. Havalimanı arası 44 km olup, otobüsler her 8 dakikada bir hareket etmektedir. Otobüsler Taksim'den 20 dakikada bir, Yenikapı'dan 12 dakikada bir hareket ederler. Kadıköy ve Ümraniye'den her 30 dakikada bir, Pendik'ten ise 45 dakikada bir hareket etmektedir.

  • Metro

İstanbul havalimanında metro inşaatı devam ediyor. Gayrettepe metro hattı önümüzdeki yılın sonuna kadar 34 km uzunluğunda olacak. Halkalı'ya kadar giden bir metro hattı daha yapılacaktır. Marmaray ile bütünleşerek Anadolu yakasına ulaşacaktır. Dilerseniz havalimanı otobüsüne binerek metroya binebileceğiniz Yenikapı, Taksim ve Başakşehir gibi bölgelere gidebilirsiniz.

  • Metrobüs

İstanbul'un en çok tercih edilen ulaşım aracı metrobüstür. İstanbul havalimanına ulaşmak için Bakırköy veya Beylükdüzüne giderek oradan İstanbul havalimanına giden otobüsleri tercih edebilirsiniz.

  • Marmaray

Marmaray'ı kullanmak isteyenler, otobüs seferlerinin en yoğun olduğu Yenikapı-Sirkeci güzergahını tercih etmelidir. Yenikapı ile Sirkeci Havalimanı arası 52 km olup, otobüsler 12 dakikada bir hareket etmektedir. Bu rota, yoğun saatlerde Anadolu yakasından geçenlere açıktır. Aynı zamanda Yenikapı'da Bandırma, Yalova gibi bölgelere deniz otobüsü ve vapur ile ulaşım mevcuttur.

  • Araç Kiralama

İstanbul Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşmak için kısa veya uzun dönem araç kiralamayı da düşünebilirsiniz. Uçuşunuzdan önce veya havalimanına indikten sonra yurt içi veya yurt dışı araç kiralama şirketinizin ofisinden talep edebilir veya gerekirse önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Önerilen Seyahat Yazıları...

İstanbul ve Çevresinde En İyi Doğa Yürüyüşü Rotaları Hangileridir?
İstanbul'un karmaşasından uzaklaşarak doğanın kucaklayıcı sükunetine adım atmak isteyenler için birbirinden özel rotaları keşfetmeye hazır mısınız? İstanbul ve çevresindeki gezilecek yerler o kadar çeşitli ki, hem tarihi zenginlikleri hem de doğal güzellikleri içinde barındırıyor. Bu yazımızda, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp nefes alabileceğiniz, yeşiller içinde kaybolabileceğiniz ve tarihi izlerle dolu rotalardan bazılarını bir araya getirdik. İstanbul'un gizli cennetlerine doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır olun!
Nemrut dağı
Nemrut Dağı Nerede? Nemrut Krater Gölü, Nemrut Heykelleri, Koruyucu Heykeller, Nemrut Dağı Efsanesi, keyifli bir seyahat için biletiniz.com den en ucuz otobüs bileti ara, uygun uçak bileti al.
Ege’nin Vazgeçilmez İncisi: İzmir!
İzmir, Türkiye’nin en güzel ve en renkli şehirlerinden biridir. Ege’nin incisi olan İzmir, hem tarihi hem de kültürel mirasıyla ziyaretçilerini yıllardır büyüler. Türkiye’nin 3. büyükşehri statüsünde olan İzmir’de gezilecek yerler listesi çok uzundur ve 7’den 70’e her yaştan her zevke hitap edecek bir aktivite ya da eğlence mutlaka bulunur. İster tarihi mekanları keşfedin, ister doğal güzelliklerin tadını çıkarın, ister eğlenceli faaliyetlere, İzmir size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır. İşte size küçük bir İzmir gezi rehberi:
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com