TRY
Türkçe

Adana Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

Adana Yurt İçi Uçak Biletleri

İstanbul - Adana Uçak bileti
İzmir - Adana Uçak bileti
Antalya - Adana Uçak bileti
Ankara - Adana Uçak bileti
Trabzon - Adana Uçak bileti

Adana Uçak Bileti

Adana Şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi.

Adana, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olmasının yanı sıra 3,45 milyonluk nüfusu ile en kalabalık şehirlerden biridir. Türkiye'nin en sıcak bölgesi olan Akdeniz bölgesinde yer almakta olup, yıl boyunca diğer illere göre daha sıcak olduğu gözlemlenmiştir. Kar yağışı kışın yaygın değildir ve iklim sıcaktır. Yaz aylarında kavurucu, kuru bir iklim ortaya çıkmaktadır. Adana'da gezilecek yerler, Çukurova bölgesinin en eski kenti olarak bilinen Tepebağ höyüğü, muhteşem doğal manzarasıyla Seyhan Nehri, Roma Dönemi Taşköprü ve Büyük saat çevresindeki Kazancılar Çarşısı'dır. Bir zamanlar Ramazan hanedanının başkenti olan Ramazan Köşkü, Piri Paşa tarafından yaptırılan Çarşı Hamamı, bölgenin en büyük hamamı, nehir suyu olan Irmak Hamamı ve 18. yüzyıldan kalma Yeni Cami bölgesidir. Adana'nın en büyük beş ilçesi Karaisalı, Yüreğir, Seyhan, Sarıçam ve Çukurova'dır. Adana'ya uçak, tren veya karayolu ile ulaşabilirsiniz. Şehirde askeri amaçlı kullanılan Şakirpaşa Havalimanı ve İncirlik Havalimanı bulunmaktadır. Şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak 13 adet metro treninin bulunduğu Adana'da şehir merkezi dışında olmakla beraber trafik fazlalığı yoktur. Adana Uçak biletlerine fiyatlarına ulaşmanız artık çok kolay  En ucuz uçak biletleri ve en ucuz bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ve ayrıca en ucuz uçak bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Havalimanından Adana Şehir Merkezine Ulaşım

Havalimanından Adana Şehir Merkezine Ulaşım

Türkiye'nin beşinci, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun en büyük şehri olan Adana, merkez Ceyhan ilçesindeki Adana Havalimanı ile dünyaya bağlanmaktadır. Adana Havaalanına ulaşmak oldukça kolaydır. Havalimanı, şehrin merkezi sayılan Yüreğir, Reşatbey ve  Kayalıbağ mahallelerine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca havalimanından servis Adana'ya gitmemekte Adana’ya giden Havaş otobüsü vardır. Bu otobüsler sadece Mersin ve Hatay seferlerine ev sahipliği yapıyor.

  • Taksi

Seyhan Nehri kıyısındaki Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine taksiyle de gidebilirsiniz. Havalimanı şehir merkezine yakın olduğundan dolayı taksi pahalı bir araç olmaktan çıkıyor.

  • Araç Kiralama

Adana Şakir Paşa Havalimanı da şehri kendi özel aracıyla gezmek isteyenler için birçok imkan sunmaktadır. Havalimanında dokuz, iç hatlar terminalinde beş ve dış hatlar terminalinde dört araç kiralama ofisi bulunmaktadır. Havalimanında ayrıca 569 araç kapasiteli açık otopark bulmaktadır. Turhan Cemil Beriker Bulvarı'ndan Barış Bulvarı'na havalimanı çıkışından çıkarak, buradan Sabancı Camii, Girne Bulvarı, Yüreğir Otogarı ve şehir merkezindeki Adana Arkeoloji Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

  • Otobüs

Belediye Otobüsü 135, Adana'nın en kalabalık Ceyhan ilçesindeki Şakirpaşa Havalimanı'ndan şehir merkezine gitmektedir. Şehir merkezine otobüsle ulaşım, Girne Bulvarı'na bağlanan Turhan Cemal Beriker Bulvarı ve Çukurova Üniversitesi'dir. Havalimanı çıkış durağından binebilmeniz mümkündür. Hastane-Akıncılar güzergahında çalışan metro istasyonuna 135 numaralı otobüse de binebilirsiniz. Otobüsler her saat 06:00 - 19:00 saatleri arasında gidiş ve geliş istikametinde hareket etmektedir.

  • Minibüs ve Dolmuş

Havalimanı otobüslerine göre daha sık sefer yapan ve kısa mesafeleri nedeniyle tercih edilen minibüs ve otobüsler de bulunmaktadır. Havalimanından şehre yolcu taşıyan Havalimanı-Şehir Merkezi Hattı ve Meydan Hattı olmak üzere iki hat bulunuyor. Minibüs ve minibüslerin birkaç dakikalık aralıklarla çift yönlü geçtiğini söylemek mümkündür.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Dünyanın Bilinen En Eski Yerleşimi: Göbeklitepe
Dünyanın keşfedilen en eski yerleşimlerinden olan Göbeklitepe için şimdi yola çıkma zamanı! Bu yazımızda “Göbeklitepe Nerede?”, Göbeklitepe tarihçesi ve hikayesi, “Göbeklitepe’nin önemi nedir?” gibi soruların detaylarını bulabilirsiniz. Göbeklitepe’ye şaşırtıcı bir tarih yolculuğu için biletiniz.com’dan en ucuz otobüs biletini veya en uygun uçak biletini hemen alabilirsiniz!
İzmir Uçak Bileti
İzmir yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlarla hızlı ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, İzmir'in güzelliklerini keşfedin.
Ankara Uçak Bileti
Ankara yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Ankara'nın tarihini keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com