TRY
Türkçe

Trabzon Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

Trabzon Varışlı Yurtiçi Ucuz Uçak Biletleri

İstanbul - Trabzon Uçak Bileti
Ankara - Trabzon Uçak Bileti
İzmir - Trabzon Uçak Bileti
Gaziantep - Trabzon Uçak Bileti
Hatay - Trabzon Uçak Bileti

Trabzon Çıkışlı Yurtdış Ucuz Uçak Biletleri

Trabzon şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi

Karadeniz bölgesinde nefes kesen güzelliği ile tanınan Trabzon, aynı zamanda bölgenin en ünlü ve kalabalık şehirleri arasında yer almaktadır. Ekonomisi meyve ve çay gibi ürünlere dayalı olan Trabzon'da turizm, özellikle son yıllarda sürekli büyümektedir. Şehir hemen hemen her zaman yağmur alır ve nem oranı yüksektir. Şehrin simgelerinden biri olarak kabul edilen Uzungöl, Trabzon gezisine başlamak için en iyi seçimdir. Deniz seviyesinden yaklaşık 1200 metre yükseklikte olan Uzungöl, doğayla iç içe dinlenmek isteyenlerin şehirdeki duraklarından biridir. Doğa yürüyüşleri için birebir olan bu doğa harikası kuşkusuz bisiklet safarisi gibi aktiviteleri sevenleri eli boş göndermez. Şehrin en güzel yapılarından biri olan Sümela Manastır, inşa edildiği yamaçta yüzyıllardır ziyaretçilerini ağırlamıştır. Toplam 6 kattan oluşan Sümela Manastırı, tıpkı dış cephesi gibi çekici bir görünüme sahiptir. Öğrenci odaları, misafir odaları, mutfaklar ve kütüphaneler gibi bölümlerden oluşan manastırı gezebilir veya dilerseniz rehberler eşliğinde organize bir tura katılabilirsiniz. Atatürk'ün Trabzon ziyareti sırasında kaldığı ev bugün müze olarak ziyaret edilebilir bir durumdadır. Ayrıca Ulu Önder'in hayatından kesitlerin sergilendiği müzeye şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır. Antik çağda inşa edildiği bilinen kale, 1900 yılında kente getirilen tarihi bir yapı olarak hizmet veren Trabzon Müzesi'ni ziyaret edin ve iyi vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Altındere Vadi Parkı Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Ayrıca burası kamp yapmak, balık tutmak ve diğer aktiviteler için çok uygun bir yerdir. Trabzon'da yapabileceğiniz bir diğer harika aktivite de geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarmaktır. Trabzon peyniri ve mısır unu ile yapılan mıhlama, ilçede kahvaltı denilince akla gelen ilk lezzetlerden birisi olarak ün kazanmıştır. Meşhur Akçaabat köftelerini ve Hamsiköy sütlaçlarını da denemelisiniz. Tabi ki bu güzelliklerden yararlanabilmek için Trabzon uçak bileti arayarak başlamalısınız. Gaziantep Trabzon uçak bileti, İstanbuldan Trabzona uçak bileti, Antalya Trabzon uçak, Trabzon havalimanı uçuşlar, Samsun Trabzon uçak bileti Mardin Trabzon uçak bileti, Trabzon Zonguldak uçak bileti, Trabzon uçuşları, Ankara Trabzon uçak bileti diye aratarak size en uygun Trabzon uçak bileti bularak istediğiniz şehirden kolaylıkla gidiş sağlayabilmeniz mümkündür.

Trabzon şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi Karadeniz bölgesinde nefes kesen güzelliği ile tanınan Trabzon, aynı zamanda bölgenin en ünlü ve kalabalık şehirleri arasında yer almaktadır. Ekonomisi meyve ve çay gibi ürünlere dayalı olan Trabzon'da turizm, özellikle son yıllarda sürekli büyümektedir. Şehir hemen hemen her zaman yağmur alır ve nem oranı yüksektir. Şehrin simgelerinden biri olarak kabul edilen Uzungöl, Trabzon gezisine başlamak için en iyi seçimdir. Deniz seviyesinden yaklaşık 1200 metre yükseklikte olan Uzungöl, doğayla iç içe dinlenmek isteyenlerin şehirdeki duraklarından biridir. Doğa yürüyüşleri için birebir olan bu doğa harikası kuşkusuz bisiklet safarisi gibi aktiviteleri sevenleri eli boş göndermez. Şehrin en güzel yapılarından biri olan Sümela Manastır, inşa edildiği yamaçta yüzyıllardır ziyaretçilerini ağırlamıştır. Toplam 6 kattan oluşan Sümela Manastırı, tıpkı dış cephesi gibi çekici bir görünüme sahiptir. Öğrenci odaları, misafir odaları, mutfaklar ve kütüphaneler gibi bölümlerden oluşan manastırı gezebilir veya dilerseniz rehberler eşliğinde organize bir tura katılabilirsiniz. Atatürk'ün Trabzon ziyareti sırasında kaldığı ev bugün müze olarak ziyaret edilebilir bir durumdadır. Ayrıca Ulu Önder'in hayatından kesitlerin sergilendiği müzeye şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır. Antik çağda inşa edildiği bilinen kale, 1900 yılında kente getirilen tarihi bir yapı olarak hizmet veren Trabzon Müzesi'ni ziyaret edin ve iyi vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Altındere Vadi Parkı Maçka ilçesinde bulunmaktadır. Ayrıca burası kamp yapmak, balık tutmak ve diğer aktiviteler için çok uygun bir yerdir. Trabzon'da yapabileceğiniz bir diğer harika aktivite de geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarmaktır. Trabzon peyniri ve mısır unu ile yapılan mıhlama, ilçede kahvaltı denilince akla gelen ilk lezzetlerden birisi olarak ün kazanmıştır. Meşhur Akçaabat köftelerini ve Hamsiköy sütlaçlarını da denemelisiniz. Tabi ki bu güzelliklerden yararlanabilmek için Trabzon uçak bileti arayarak başlamalısınız. Gaziantep Trabzon uçak bileti, İstanbuldan Trabzona uçak bileti, Antalya Trabzon uçak, Trabzon havalimanı uçuşlar, Samsun Trabzon uçak bileti Mardin Trabzon uçak bileti, Trabzon Zonguldak uçak bileti, Trabzon uçuşları, Ankara Trabzon uçak bileti diye aratarak size en uygun Trabzon uçak bileti bularak istediğiniz şehirden kolaylıkla gidiş sağlayabilmeniz mümkündür.

Trabzon şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi

Trabzon Havalimanı, şehir merkezine 6 km uzaklıkta ve sahil boyunca, Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsüne sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır.
Trabzon Havalimanından şehir merkezine gitmek için minibüs, otobüs, taksi, Havaş, araç kiralama gibi seçenekleriniz var ve bazı otellerin sunduğu ulaşım hizmetleri de mevcuttur. Trabzon Havalimanı, Rize ve Giresun gibi komşu illerden de yolcu taşıdığı için Havaş ulaşım hizmetleri ile bu illere ulaşmak daha avantajlı ve daha çok tercih edilmektedir.

Havaş

Yolcu çıkışı tamamlandıktan sonra hareket eden Havaş otobüsleri ile Trabzon, Rize ve Giresun merkeze veya ilçelerine ulaşabileceğinizi unutmayınız. Havaş otobüsleri Trabzon merkezine ulaşarak sırasıyla şu güzergahı takip etmektedir; Tanjant Yolu, Tanjant Erdoğdu Kavşağı, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Uzun kum ve Beşirli güzergahlarıdır. Seyahat süresi kat edilecek mesafeye ve durağa göre değişmekle birlikte toplamda bu rotanın tamamlanması yaklaşık 30 dakika gibi bir süredir. Rize'ye giden yolcuların izlediği rota ise şöyledir; Of, İyidere, Derepazarı, Rize, Çayeli, Pazar ve Ardeşen güzergahıdır. Fiyatlara gelecek olursak 20 ve 30 TL arasında farklılık göstermektedir.

 

Dolmuş - Otobüs

Trabzon Havaalanından çıkıp dolmuş durağına giderseniz şehir merkezine giden ve her 5 ila 10 dakikada bir gelen dolmuşlar mevcuttur. Havaalanından geçen Çimenli ve Yomra otobüslerini de sizin için bir seçenektir. Çimenli otobüslerinin durakları sırasıyla Havaalanı, Değirmendere, Tanjant ve Meydan’dır. Yomra otobüsleri ise Değirmendere, Sahil Yolu, Tanjant, Meydan, Atapark, Şenol Güneş Caddesi, Sahil Yolu ve Sahil Peronu duraklarından geçmektedir.

Otel Servisleri

Trabzon Havalimanı yakınlarındaki otellerin bir kısmı yürüme mesafesindedir. Bunun dışında tatil için geldiyseniz şehrin bazı otelleri sizin için Trabzon havalimanı transferlerinizi de sağlamaktadır.

Taksi

 Taksi seçeneğimi kullanmak isterseniz fiyat tahmininizden bir hayli daha yüksek olabilir. O yüzden diğer seçeneklerden yararlanabilir ya da araç kiralama seçeneğinden yararlanarak daha konforlu bir şekilde seyahatinizi sürdürmeniz ve daha fazla yerler görmeniz mümkündür.

Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com