TRY
Türkçe

Mersin Otobüs Bileti

Rezervasyon SorgulamaBilet İptal

Mersin Varışlı Ucuz Otobüs Biletleri

İstanbul - Mersin Otobüs Bileti
Ankara - Mersin Otobüs Bileti
Gaziantep - Mersin Otobüs Bileti

Mersin Hakkında Genel Bilgi

Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında sağlam bir şekilde kurulmuş olan Mersin, özellikle yaz geldiğinde denizi ve güneşi anlatan şehirlerden birisidir. Konya, Adana, Antalya, Niğde ve Karaman ile sınır komşusu olan Mersin'in öne çıkan özelliklerinden biri de bölgenin ekonomik hayatına yön veren büyük bir limana ev sahipliği yapmasıdır. Şehir aynı zamanda iki milyona yaklaşan nüfusuyla ülkenin en pahalı 12 şehrinden biri olarak bilinmektedir. Mersin'e yazın gelirseniz şehri Akdeniz'e yaklaştıran eşsiz kumsallarda denize girebilirsiniz. Cazip atmosferi nedeniyle Mersin'e gelen ziyaretçilerin ilk duraklarından biri haline gelen Cennet ve Cehennem, Adam Kayalar, Erdemli'ye yakın olan ve adını insan formundan alan Mersin Marina güzel yerlerden birisidir. Şehir merkezinde yemek yiyebileceğiniz veya alışveriş yapabileceğiniz, Kızkalesi Erdemli semtinin kenarında yer alan Mersin gezinizin ve devam etmenizi sağlayacak noktaların ortasında mutluluğun tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgenin güzel antik tarihini gözler önüne seren Mersin Müzesi, geçen yüzyılın sakinlerinin ikametgahı olan Anamurium antik kenti, Evliya'nın ünlü eseri Seyahatname'de adı geçen Alahan Manastırı’dır. Eski bir Hıristiyan hac yeri olarak kabul edilen Çelebi, Mersin'in bir başka parçasıdır. Mersin, Akdeniz'in sıcak iklimini her adımda bulacağınız yer, şüphesiz gurme gezginler için özel bir gezidir. Etli börekler, özellikle meşhur tantuni yörede meşhurdur. Şehrin deniz kenarında olması, balıktan vazgeçemeyenler için çok seçenekli menüler sunmaktadır. Mersin'de suda yolculuk etmekten bıktıran yöresel bir tatlı olan kerbiçi'yi denemelisiniz. İçli köfteye şaşırtıcı derecede yakın olan Kerbî, ceviz veya Antep fıstığı ile doldurulur. Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali gibi etkinlikler sayesinde Mut, Kayısı Festivali ve Türkmen Erdemli Festivali, Mersin'deki kültürel ortamdan bahsetmek mümkündür. Şehre hem hava hem de karayolu ile ulaşmanın farklı yolları vardır. Mersin Otobüs Firmalarına bakarak, Antalya Mersin Otobüs Bileti, Adana Mersin Otobüs Bileti, Hatay Mersin Otobüs Bileti, Van Mersin Otobüs Bileti, Mersin Sivas Otobüs Bileti, Niğde Mersin Otobüs Biletlerine bakarak size uygun Mersin Otobüs Bilet ve Mersin Otobüs Fiyatlarına kolayca ulaşabilirsiniz. 

Mersin Hakkında Genel Bilgi Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında sağlam bir şekilde kurulmuş olan Mersin, özellikle yaz geldiğinde denizi ve güneşi anlatan şehirlerden birisidir. Konya, Adana, Antalya, Niğde ve Karaman ile sınır komşusu olan Mersin'in öne çıkan özelliklerinden biri de bölgenin ekonomik hayatına yön veren büyük bir limana ev sahipliği yapmasıdır. Şehir aynı zamanda iki milyona yaklaşan nüfusuyla ülkenin en pahalı 12 şehrinden biri olarak bilinmektedir. Mersin'e yazın gelirseniz şehri Akdeniz'e yaklaştıran eşsiz kumsallarda denize girebilirsiniz. Cazip atmosferi nedeniyle Mersin'e gelen ziyaretçilerin ilk duraklarından biri haline gelen Cennet ve Cehennem, Adam Kayalar, Erdemli'ye yakın olan ve adını insan formundan alan Mersin Marina güzel yerlerden birisidir. Şehir merkezinde yemek yiyebileceğiniz veya alışveriş yapabileceğiniz, Kızkalesi Erdemli semtinin kenarında yer alan Mersin gezinizin ve devam etmenizi sağlayacak noktaların ortasında mutluluğun tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgenin güzel antik tarihini gözler önüne seren Mersin Müzesi, geçen yüzyılın sakinlerinin ikametgahı olan Anamurium antik kenti, Evliya'nın ünlü eseri Seyahatname'de adı geçen Alahan Manastırı’dır. Eski bir Hıristiyan hac yeri olarak kabul edilen Çelebi, Mersin'in bir başka parçasıdır. Mersin, Akdeniz'in sıcak iklimini her adımda bulacağınız yer, şüphesiz gurme gezginler için özel bir gezidir. Etli börekler, özellikle meşhur tantuni yörede meşhurdur. Şehrin deniz kenarında olması, balıktan vazgeçemeyenler için çok seçenekli menüler sunmaktadır. Mersin'de suda yolculuk etmekten bıktıran yöresel bir tatlı olan kerbiçi'yi denemelisiniz. İçli köfteye şaşırtıcı derecede yakın olan Kerbî, ceviz veya Antep fıstığı ile doldurulur. Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali gibi etkinlikler sayesinde Mut, Kayısı Festivali ve Türkmen Erdemli Festivali, Mersin'deki kültürel ortamdan bahsetmek mümkündür. Şehre hem hava hem de karayolu ile ulaşmanın farklı yolları vardır. Mersin Otobüs Firmalarına bakarak, Antalya Mersin Otobüs Bileti, Adana Mersin Otobüs Bileti, Hatay Mersin Otobüs Bileti, Van Mersin Otobüs Bileti, Mersin Sivas Otobüs Bileti, Niğde Mersin Otobüs Biletlerine bakarak size uygun Mersin Otobüs Bilet ve Mersin Otobüs Fiyatlarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Mersin Hakkında Genel Bilgi

Şehir merkezinden yürüyerek Mersin Otobüs Terminaline ulaşabilirsiniz. 24 saat çalışan taksiler, şehir içi duraklı belediye otobüsleri ve bölgeden ulaşım sağlayan otobüsler ile rahatlıkla istediğiniz yerden ulaşım sağlamanız mümkündür.

Belediye Otobüsleri

Mersin Otobüs Terminalinden Mersin merkezindeki birçok duraktan geçerek istasyona ulaşım sağlayan 11M, 12M, 170, 32M, 33M, 34M, 73M ve 79M şehir içi otobüs hatları ile gece yarısına kadar belediye otobüslerine ulaşılabilir.

Yolcu Servisleri

Ekonomik bir ulaşım için tercih edebileceğiniz ücretsiz yolcu servisleri ile otobüs firmalarının şehir merkezinde bulunan bilet satış ofisleri önünden Yolcu servisleri hizmet sunmaktadır.

Minibüsler

Mersin minibüsleri, şehir içi ulaşımın yanı sıra Mersin’in bütün ilçeleri ve Mersin otobüs terminali arasında ulaşım hizmeti vermektedir.

Taksi

(0544) 334 45 62 numaralı telefon numarası ile  Üniversite Caddesi’nde hizmet veren Mersin Üniversite Taksi, İstemihan Talay Caddesi’nde hizmet veren (0544) 334 45 62 numaralı Mersin Taksi ve (0555) 140 24 33 numaralı telefonla 7/24 saat ulaşabileceğiniz Mersin Demirtaş Taksi ile de istediğiniz zaman Mersin Otobüs Terminalin de olabilmeniz mümkündür.

Mersin Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım

Mersin Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım

Belediye Otobüsleri

Terminaller 11M-Çarşı-Üniversite-Amatem, 12M terminali Şehir Hastanesi-Bazaar-Amatem-Adachi, 170 saat Akbelen-GMK-Taşucu Terminali, 32M Şehir Hastanesi-Yeni Salon Terminali, 33M GMK-Viranuşvehir Terminali ile şehir merkezine kolayca ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Mersin Otobüs terminalden Soli'ye hak kazanan belediye otobüsleri, Terminal 34M-Cycle Road-Soli, Terminal 73M-Çilek-Çay ve 79M-Terminal-Şehir Hastanesi-Siteler-Şevket Sümer ve Taşna güzergahını takip etmektedir.

Yolcu Servisleri

50’den fazla ulusal ve yerel Mersin otobüs firmasının bulunduğu Mersin Otobüs terminalde seyahat edeceğiniz firmanın size sunduğu ücretsiz yolcu servisini kullanarak da kolayca Mersin Otobüs terminalde olabilirsiniz.

Minibüsler

Mersin Otobüs Terminal önünde ve içinde durakları bulunan minibüslerle her saat başta Silifke, Anamur ve Tarsus gibi ilçeler başta olmak üzere Mersin’in her ilçesine ve şehir merkezine rahatça gidebilirsiniz.

Taksi

(0555) 140 24 33 numaralı telefonla ulaşabileceğiniz, Mersin Otobüs terminal çıkış kapısı önünde bulunan Terminal Taksi ile şehrin her noktasına 7/24 saat Taksi hizmetini kullanarak gitmek istediğiniz yere rahat bir şekilde gidebilmeniz mümkündür.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Gaziantep Otobüs Bileti
Gaziantep varışlı otobüs biletleri Biletiniz.com'da! Uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Gaziantep'i keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com