TRY
Türkçe

Kıbrıs Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

Kıbrıs Yurt İçi Uçak Biletleri

İstanbul - Kıbrıs Uçak Bileti
İzmir Kıbrıs Uçak bileti
Antalya - Kıbrıs Uçak bileti
Adana - Kıbrıs Uçak bileti

Kıbrıs uçak bileti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi

Akdeniz'in, Sicilya ve Sardunya'dan sonra üçüncü büyük adasıdır. Türk ve Yunan bölümlerine ayrılmıştır. Türk kısmı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bilinir. Başkent her iki tarafta da Lefkoşa'dır. Adanın merkezinde yer alan Kıbrıs, aynı zamanda Kıbrıs'ın en kalabalık, çok kültürlü ve sanatsal başkentidir. Şehir ayrıca bir Türk ve bir Rum kesimine ayrılmıştır. Dünyada ikiye bölünmüş tek başkenttir.

Birleşmiş Milletler himayesinde Yeşil Hat ile bölünmüş olan Kıbrıs vatandaşları artık her iki taraftan da kolaylıkla geçebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunan kısmına erişimi yoktur. Türk vatandaşları kimlik kartları ile Kıbrıs ve Lefkoşa'ya seyahat edebilirler. Dilerseniz pasaportunuzu da kullanabilirsiniz ancak Yunanistan Kıbrıs damgalı kişilere vize vermediği için kimlik belgesi yeterli olabilir.

1571'de Osmanlı İmparatorluğu tarafından işgal edilen Kıbrıs, 1878'de İngilizler tarafından Ruslara yardım için 92.000 altın vaadiyle ihlal edildi. Türkiye Cumhuriyeti 1974 yılında adaya askeri bir çıkarma yaptı ve o zamandan beri Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti olmak üzere iki ayrı devlet yönetildi.

Kıbrıs ve başkenti Lefkoşa ılıman bir iklime sahiptir. Lefkoşa yakınlarındaki Magosa veya Girne'ye yüzmeye gidebilirsiniz. Girne ise limanı, restoranları, otelleri ve mağazaları ile en çok turist çeken yerdir. Lefkoşa'ya uçuşlar sadece İstanbul'dan değil İzmir, Ankara, Antalya, Hatay ve Adana gibi şehirlerden de yapılmakta. Mersin ve Alanya gibi şehirlerden deniz otobüsü bağlantıları mevcuttur. Orta Doğu, Akdeniz Karpaz, Lefkoşa Üniversitesi, Kıbrıs Avrupa üniversiteleri adada bulunmaktadır.

Türk çocukları bu üniversitelerde okuyabiliyor. Ada bir süredir İngiliz egemenliğinde olduğu için ülkeye trafik soldan akmaktadır. Arkan Havaalanı, Lefkoşa'ya 23 km uzaklıktadır. Havaalanından şehre otobüs servisi mevcuttur. En iyi uçuş firmalarını bulmak için THY Uçuş ve Pegasus uçuş firmalarına göz atabilirsiniz. Ve ayrıca en ucuz uçak bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Gitmek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Gitmek.

Kıbrıs'ın dört tarafı denizlerle çevrili olduğu için ulaşım hava veya deniz yoluyla yapılabilmektedir. Karayolu ile ulaşılamayan KKTC'ye feribot ile gitmek isterseniz 2,5 veya 3 saat sürebilmektedir. Uçakta aktarmalı ve aktarmasız şeklinde değişken seçenekler olduğu için uçuş süresi de buna bağlı olarak değişmektedir. Direkt uçuş sizi bir buçuk saat içinde Ercan Havalimanı'na götürecektir. Ancak aktarmalı uçuşları tercih eden yolcular için Kıbrıs'a ulaşım 4,5 saati bulabiliyor. Size en uygun uçuş firmalara bakarak gönül rahatlığıyla uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’a hava yoluyla nasıl gidilir ?

Kuzey Kıbrıs’a hava yoluyla nasıl gidilir ?

Kıbrıs'a uçuşlar ülkenin birçok şehrinden gerçekleştirilebilmektedir. Kıbrıs'a en çok uçuş yapılan şehirler ise İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdir. Kıbrıs uçuşları bu büyük şehirlerin havalimanlarından neredeyse her gün yapılmaktadır. Alanya gibi KKTC'ye yakın şehirlerden uçuşlar yaklaşık 1,5 saat, daha uzak bölgelerden uçuşlar ise 4,5 saat kadar sürüyor. Telefonla uçak bileti almak mümkün olduğu gibi internetten de uçak bileti almak mümkündür. Check-in işlemi için kalkıştan yaklaşık iki saat önce havalimanında olmanız önemlidir.

Kıbrıs'a Deniz Yoluyla Nasıl Gidilir ?

Kıbrıs'a Deniz Yoluyla Nasıl Gidilir ?

Kıbrıs, Akdeniz'de ki bir adadır. Akdeniz'den adaya günlük feribot seferleri vardır. Alanya, Mersin gibi farklı şehir ve bölgelerden hareket edebilen gemilerin Kıbrıs'a varış saatleri, geminin bulunduğu yere göre değişmektedir. Mersin'de Taşucu'dan kalkan feribotlar Kıbrıs'ın Girne limanına 4 veya 4,5 saatte varmaktadır. Alanya'dan kalkan feribotlar 3,5 saatte limana ulaşabilmektedir. Biletler, telefonla veya çevrimiçi olarak satın alınabileceği gibi limanlardaki gişelerden de satın alınabilir.

Kıbrıs Vize Şartları

Kıbrıs Vize Şartları

KKTC'ye seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 günlük daimi seyahatleri için Kıbrıs (KKTC) vizesinden muaftır. Kapıları Kıbrıs'ın kuzey kısmına taşırken T.C Kimlik kartı veya T.C. Pasaport belgelerinden birinin olması yeterlidir. KKTC'nin Ankara Büyükelçiliği, Kıbrıs'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kıbrıs'ın İzmir Başkonsolosluğu, Kıbrıs'ın Mersin Başkonsolosluğu KKTC'nin Türkiye temsilciliği ve bazı ülkelerde Kıbrıs Fahri Konsoloslukları Görev almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Güney Kıbrıs'ın Kıbrıs Rum kesimine giriş yapabilmeleri için vize almaları gerekmektedir. Kıbrıs'ın iki yakası arasında ücretsiz hatlar, T.C. Siviller için geçerli değildir. Kuzey Kıbrıs Rum kesimine girmek için Atina'daki Kıbrıs Rum Büyükelçiliğine Güney Kıbrıs vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmekte. Yunanistan vize prosedürü hakkında detaylı bilgiyi Türkiye'deki Yunanistan temsilcisi Yunanistan Başkonsolosluğu'ndan alabilirsiniz.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Antalya Uçak Bileti
Antalya yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Antalya'nın güzelliklerini keşfedin.
İstanbul Uçak Bileti
İstanbul yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, İstanbul'un tarihini keşfedin.
Ankara Uçak Bileti
Ankara yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, Ankara'nın tarihini keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com