TRY
Türkçe

İzmir Otobüs Bileti

Rezervasyon SorgulamaBilet İptal

İzmir Otobüs Biletleri

İstanbul - İzmir Otobüs Bileti
Ankara - İzmir Otobüs Bileti
Adana - İzmir Otobüs Bileti
Bursa - İzmir Otobüs Bilet
Antalya - İzmir Otobüs Bileti
Trabzon - İzmir Otobüs Bileti
Mersin - İzmir Otobüs Bileti

İzmir Hakkında Genel Bilgi

İzmir, Ege Denizi'ne uzanan muhteşem bir kıyı şeridi, binlerce yıllık tarihi tecrübesi, lezzetli yemekleri ve hareketli sosyal yaşamıyla Türkiye'nin mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden birisidir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen tarihi çan kulesi, İzmir'in önemli bir simgesi olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. İzmir, Alsancak ve Karşıyaka'da gençlerin rağbet ettiği rengarenk hediyelik eşya tezgahları, balık restoranları ve kafeleri ile İzmir'de ziyaretçilere rahat bir ortam sağlayan Kemeraltı Çarşısı ilk sırada yer alıyor.  İzmir Körfezi'nin muhteşem manzarasına sahip asansör, 20. yüzyılın başlarından beri İzmir'in sembol yapılarından biri olmuştur. Bergama, Teos, Efes ve Milet gibi antik kentlerden eserlerin sergilendiği İzmir Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin ilk hayvanat bahçelerinden biri olan Agora'ya ev sahipliği yapmaktadır. Müzeler gibi diğer önemli yerleri  de ziyaret edebilirsiniz. Binlerce yıllık geçmişi olan İzmir, antik çağları keşfetmek için Efes antik kentini ziyaret etmenize ve adı gibi şirin evlerden oluşan Şirince köyünün huzurunun tadını çıkarmanıza da olanak tanınmaktadır. Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı'na birçok noktadan direkt uçabilirsiniz. Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı, İzmir ile Türkiye ve dünyadaki diğer şehirlerarasında bağlantı sağlamaktadır. İstanbul'dan yaklaşık her saat başı kalkan bir otobüse binerek ortalama sekiz saatte İzmir'e ulaşabilirsiniz. Bornova Otogarı'nda inen yolcular, şehir turu için İzmir'in hemen her bölgesine direkt otobüse binebilirler. En ucuz Otobüs Bilet fiyatları ve en ucuz otobüs bileti bulmak için ve ayrıca En hızlı ve kolayca otobüs bileti almak için sitemize göz atabilirsiniz.

 

İzmir Otogarından Şehir merkezine Ulaşım

İzmir Otogarından Şehir merkezine Ulaşım

Bornova'nın Karakacaoğlan ilçesinde Kemal Paşa Yolu üzerinde yer alan ve 1998 yılında işletmeye açılan İzmir Otogarı (İZOTAŞ), 100'ün üzerinde peronu ile Türkiye'nin en büyük otobüs terminallerinden birisidir. ESHOT Belediye Otobüsleri, Minibüsler, Ücretsiz Servis Otobüsleri ve Taksi, onlarca ulusal ve yerel otobüs firmasının ofisleri ile yolculara İzmir'in hem şehir hem de ilçe ve köylerine otobüs duraklarından ulaşım hizmeti vermektedir.

Belediye Otobüsleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ESHOT otobüsü ile İzmir terminalinden şehrin tüm noktalarına ulaşmak kolaydır. İzmirim kartı satın alırsanız şehirdeki tüm toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Bu ulaşım kartı ile toplu taşıma aracınızı 90 dakikalık transfer süresi boyunca ücretsiz olarak değiştirebilirsiniz. 06.00 – 22.30 saatleri arasında sefer yapan otobüs güzergahları vardır.

 

Minibüsler

Şehir içi ulaşım için mavi minibüs, ilçeler arası ulaşım için beyaz minibüs gibi İzmir belediye otobüsü gibi çok çeşitli minibüsleri kullanarak otobüs durağından her yere kolayca ulaşabilirsiniz. İzmir Otogarı çıkış kapısı önünden dolmuş, Kemal Paşa Yolu ve Kamil Tunca Yolu yanında otobüs durağı ile şehrin tüm semtlerine, ana caddelerine ve banliyölerine kolay ulaşım sağlanmaktadır. Otobüs durağında ayrı peronlarla ilçeler arası ulaşımı sağlayan minibüs ile İzmir'in 30 merkez ilçe ve beldesine her 30 dakikada bir konforlu bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Otobüs firmasının yolculara sunduğu ücretsiz servis hizmeti sizi İzmir otobüs durağından kısa bir sürüş mesafesinde ana caddelere ve şehir merkezlerine götürecektir. Otobüs durağında geliş peronunda bulunan yolcu servis güzergahları genellikle Basmahane, Karşıyaka, Hatay-Narlıdere, Buca-Gaziemir ve Bornova'dır. Yolcu hizmeti için mesai saatleri dışında taksiler mevcuttur. Bu taksi, son otobüs tarifesine kadar otobüs durağında mevcuttur.

  • ·Taksi

Taksi, İzmir'de en popüler ulaşım modlarından biridir. Durakta duran otogar taksileri, en yeni araçlarda 7 gün 24 saat yolculara hizmet vermektedir. 02324720696 numaralı telefondan ulaşabileceğiniz taksi durağından İzmir'de istediğiniz noktaya ve İzmir'in turistik ilçesine ucuza kolayca ulaşabilirsiniz. Kemalpaşa Caddesi Servis otobüs durağının yanında bulunan garaj taksiye 0232 472 06 69 numaralı telefonu arayabilir ve taksi hizmetini kullanabilirsiniz.

Şehir Merkezinden İzmir Otogara Ulaşım

Şehir Merkezinden İzmir Otogara Ulaşım

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Birçok otobüs firması, yolcuların otobüs durağının önündeki otobüs durağına kolayca ulaşabilmeleri için ücretsiz servis hizmeti sunmaktadır. Bu ulaşım, Cadde ve Sokaklarda bilet gişelerinin önünden geçerek saat başı hareket eder ve ortak güzergahları şunlardır:

  • Karşıyaka: Atakent Onur Mahallesi, Yamanlar Koleji, Yeni Girne Terminali Eski Girne, Medical Park Hastanesi, Bahriye Üçok, , Aksoy, , Bostanlı Terminali, Karşıyaka Yalı Terminali
  • Basmahane: Kamil Tunca, Basmane Terminal, Fevzi Paşa Caddesi Çankaya Caddesi, Borsa Durağı, Halkapınar Metro
  • Hatay-Narlıdere: Köstence Köprüsü, Üçyol Terminal, Bahçelievler, Askeri Hastane, Hatay Nokta Terminal, İlahiyat Fakültesi, Kolej (Hıfzıssıhha), Poligon, Renkli Durağı,Göztepe Stadyum, Fahrettin Altay Terminal, Balçova Terminal, Ata Caddesi, Ekonomi Üniversitesi, Teleferik Dokuz Eylül Hastanesi, Narlıdere Terminal Yeşildere,
  • Bornova: Ege Üniversitesi Hastane, , Manavkuyu Küçük Park, Büyük Park Terminal, Suphi Koyuncu Lisesi, Ata Durağı, Hükümet Konağı, Bornova merkez, Bornova Vergi Dairesi, Migros, Özkanlar Terminal, Bayraklı Folkart
  • Buca-Gaziemir: Kamil Tunca, Halkapınar Metro, Yeşildere, NATO, İZBAN Metro, Şirinyer Migros, Şirinyer Terminal, Taşıtlar Vergi Dairesi, Buca Heykel, Çevik Bir Meydanı, Buca Üçkuyular Terminal, Yıldız Mahallesi, Ahmet Yesevi Terminal, Gaziemir Serbest Bölge, Gaziemir Terminal, Gaziemir Migros
  • Belediye Otobüsleri

Şehir merkezinden, üniversite kampüslerinden ve büyük ilçelerden 06:00-22:30 saatleri arasında ESHOT belediye otobüsü ile otobüs durağına ulaşabilirsiniz. ESHOT Belediye Otobüsleri, geniş güzergahları nedeniyle yolcular tarafından düzenli olarak tercih edilmektedir. En üstte ise 90 dakikalık transfer süresine sahip İzmirim kart satın alınarak kullanılabilecek belediye otobüsü güzergahı bulunuyor.

  • Minibüs

İzmir'de ulaşım hizmeti veren mavi minibüs, üniversite kampüsü, hastane önü, vapur iskelesi, Konak Meydanı ve Arsankaku Meydanı gibi birçok merkezi noktada durmaktadır. Otobüs durağına sabah 6'dan gece yarısına kadar minibüs ile ulaşabilirsiniz.

İzmir'de 30 ilçe veya beldeden otobüs durağına gitmek isterseniz ilçeler arası beyaz minibüsleri kullanabilirsiniz. Güzergaha bağlı olarak her 30 veya 60 dakikada bir kalkan bu minibüsler ile tatil beldelerinden ve Sığacık, Urla, Foça, Selçuk, Özdere gibi İzmir şehirlerinden otogarlara kolayca ulaşılabilir.

  • Taksi

İzmir Otogarı'na taksi ile kolayca ulaşabilirsiniz. İzmir Otogarı haftanın 7 günü 24 saat toplu taşıma ve yolcu servisi mesai saatleri dışında bulunabilir. İzmir taksi numarası 053758850 35 Necati Bey Bulvarı, Alsancak Meydanı taksi numarası 0232422 30 40, Alsancak Bozkurt Caddesi, İskele taksi numarası 0232 445 66 18 ve Konak Vapur İskelesi ve Konak Vapur Caddesi 0232246 46 45 numaralı heykel taksiler ile bulunduğunuz yere ve otobüs durağına uygun fiyata kolayca ulaşabilirsiniz.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Ege’nin Vazgeçilmez İncisi: İzmir!
İzmir, Türkiye’nin en güzel ve en renkli şehirlerinden biridir. Ege’nin incisi olan İzmir, hem tarihi hem de kültürel mirasıyla ziyaretçilerini yıllardır büyüler. Türkiye’nin 3. büyükşehri statüsünde olan İzmir’de gezilecek yerler listesi çok uzundur ve 7’den 70’e her yaştan her zevke hitap edecek bir aktivite ya da eğlence mutlaka bulunur. İster tarihi mekanları keşfedin, ister doğal güzelliklerin tadını çıkarın, ister eğlenceli faaliyetlere, İzmir size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır. İşte size küçük bir İzmir gezi rehberi:
Unesco Dünya Mirası Listesinden Bir Yer
Efes Antik Kenti Hakkında Bilgi, Efes tarihi, ve Efes kentinde Gezilecek en önemli yerler. keyifli bir seyahat için biletiniz.com den en ucuz otobüs bileti ara, uygun uçak bileti al.
Nemrut dağı
Nemrut Dağı Nerede? Nemrut Krater Gölü, Nemrut Heykelleri, Koruyucu Heykeller, Nemrut Dağı Efsanesi, keyifli bir seyahat için biletiniz.com den en ucuz otobüs bileti ara, uygun uçak bileti al.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com