TRY
Türkçe

Ankara Otobüs Bileti

Rezervasyon SorgulamaBilet İptal

Ankara Otobüs Biletleri

İstanbul - Ankara Otobüs Bileti
İzmir - Ankara Otobüs Bileti
Bursa - Ankara Otobüs Bileti
Mersin - Ankara Otobüs Bileti
Antalya - Ankara Otobüs Bileti
Adana - Ankara Otobüs Bileti

Ankara Hakkında Genel Bilgi

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti, Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri aynı zamanda dünyanın en kalabalık 38. şehri olan Ankara ilinin merkezidir. Topraklarının çoğu İç Anadolu'nun Yukarı Sakarya bölgesindedir. Türkiye'nin coğrafi merkezine yakınlığı nedeniyle konum ve işlev açısından Türkiye'nin merkezi ile karşılaştırılabilir. Ankara; kedi, keçi, yün, tavşan, armut, bal, safran ve küçük hindistan cevizi ile tanınan Kalecik Karas. ADNKS'ye dayalı 2010 nüfus sayımına göre, ortalama yüksekliği 938 m olan bir şehrin nüfusu 4.43.1719'dur. Ünlü tarihi en az 10.000 yıl önce Eski Taş devrine dayanan Ankara, Hititler, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Ahamenişler (Persler), Makedonlar, Galatlar (Keltler) ve Roma'yı içermektedir.  Batı ve Doğu uygarlıklarını içermektedir.  Geçmişte Galatların, daha sonra Frig kabilesi Tektosagların başkenti olan şehir, 1923 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur. Ankara Otobüs Bileti ve en ucuz otobüs bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ve ayrıca uygun otobüs bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Ankara Terminali’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden Ankara Terminali’ne Ulaşım

Ankara Terminali'ne şehrin hemen her yerinden kolay ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Bunlardan Ankaray raylı sistem, EGO, taksiler ve minibüsler en çok kullanılan ulaşım araçlarıdır.

  • Belediye Otobüsleri ( EGO )

Ankara metropoliten alan tarafından işletilen otobüsler, birçok noktadan terminale ulaşımı kolaylaştırıyor. 442-3, 419, 479, 417, 545, 230-3, 512-3, 524, 364, 564, 479, 484, 417, 217, 419 A, 511-3, 573, 521-3, 564, 5 Şehrin tüm ilçelerinden 5 ve 7 numaralı belediye otobüsü ile terminale ulaşabilirsiniz.

  • Ankaray

Ankaray'daki herhangi bir istasyondan metrolardan birine binerek Ankara Terminali'ne (AŞTİ) gidebilirsiniz. Ankaray terminalde yer almakta olup 06:00 ile 24:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ankara istasyonundan terminale Ankaray ulaşımı da vardır. Terminal Ankaray'daki son duraktır.

  • Yolcu Servisleri

Terminalde ofisleri bulunan otobüs firmaları ücretsiz yolcu hizmeti sunmaktadır. Şehirdeki bilet gişelerinde bulunan bu ulaşım hizmetleri ile Ankara Terminali'ne ulaşabilirsiniz.

  • Minibüs

Şehrin birçok noktasından terminale minibüsler vardır. Mevlana Bulvarı'nda minibüsten indikten sonra yürüyerek 2 dakikada terminale ulaşabilirsiniz.

  • Taksi

Ayrıca Ankara'nın merkezine kolay ulaşım sağlayan taksi ile de terminale hızlı bir şekilde gidebilmeniz mümkündür.

Ankara Terminal’inden Şehir Merkezine Ulaşım

Ankara Terminal’inden Şehir Merkezine Ulaşım

Ankara Otogarı'ndan minibüs, otobüs veya otogar servisi ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Ankaray'da Dikimevi yolu üzerindeki duraklardan birinde inebilirsiniz. Şoförlü veya şoförsüz özel araç kiralayabilir ve şehrin her yerine gidebilirsiniz. Taksiye binebilir ve otobüs durağında karşılama hizmetini kullanabilirsiniz.

  • Ankaray ve Metro

Dikimevi-Aşti aralarında hizmet sunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden 12 durak ile şehir merkezine gitmek çok iyi bir fikirdir. Kızılay istasyonunda inerek şehir merkezine ulaşacaksınız. Gerekirse buradan M1 Metro Hattı ile Ulus veya Yenimahalleye geçiş yapabilirsiniz. M3'le Harikalar Diyarı'na ve M4'le Adalet Sarayı'na ve tren istasyonuna ulaşabilirsiniz. Bu güzergahlar Ankaray'da mevcuttur ve Ankaray'ı kullandıktan sonra teleferiğe geçerseniz ekstra ücret ödemeniz gerekmemektedir. Diğer transferler için öğrencilere 1 TL ve 0,25 TL indirim uygulanmaktadır ancak bu indirimden transfer döneminde sadece iki kez yararlanılabilmektedir.

  • Ego Otobüsleri

Ulaşım söz konusu olduğunda, Aşti'den şehir merkezine otobüsler için çeşitli seçenekler vardır. Gölbaşı-Akköprü-Ulus güzergahında 104-2 ve 157-3 numaralı otobüsler Solfasaol-Aşti güzergahında 442-3'ten inerek Güvenpark'ta inebilirisiniz ve Pursaklar-Aşti güzergahında 391 numaralı otobüslere, 442-3 numaralı otobüse ya da 479 Uyanış-Beştepe, 419-5 Aktepe-Yüzüncü Yıl, 158 Aşti-Haymana otobüslerini kullanılabilir. Halk ve özel otobüsler 577-3 Nallıhan-Aşti ve BelkoAir otobüsü 442-3 Aşti-Havalimanı otobüslerini de kullanabilmeniz mümkündür.

  • Otogar Servisleri

Aşti otogar servisi 4 ayrı ücretsiz servis vermektedir bunlar; Ümitköy-Çayyolu, DışkapıKeçiören-Etlik, Kızılay-Sıhhiye-Ulus, Yenimahalle-Betıkent-Demeteveler'dir.

  • Taksi

Oldukça rahat bir seçenek olan taksiyi tek başına veya kısmen kullanabilirsiniz. Ankara'da taksimetre açılışı 4,60TL'dir. Ayrıca her kilometre başına 3.70TL ekleniyor. Buna göre  kilometre hesaplayarak bir sonuç  alabilirsiniz. Kızılay Aşti Otogarı'na 6,2 km, Ulus 8,3 km, Yenimahalle 20,3 km ve Çankaya Anıtkabir 4 km uzaklıktadır.

  • Araç Kiralama

Ankara Otogardan inince kaybolmaktan endişe ediyorsanız, araç kiralama şirketine yönlendirilebilirsiniz. Özellikle kalabalık gruplar tarafından tercih edilen bu ulaşım şekli, sezon boyunca oldukça uygun fiyatlı olabiliyor. Aşti'de araç kiralamak istiyorsanız Çizgi, Hertz, Elit, Balgat, Rentofit, Simge gibi isimlere sahip bir araç kiralama şirketi seçebilir ve bütçenize, kişi sayınıza ve güzergahınıza göre bir araç kiralayabilirsiniz.

Ankara Otogarı iletişim

Ankara Otogarı iletişim

Ankara otogar Telefon numarası: 0 (312) 207 10 00

Ankara otogar adresi: Beştepeler Mah. Mevlana Blv. Yenimahalle/ Ankara

Önerilen Seyahat Yazıları...

Başkent’in Gizli Hazineleri: Tarihi ve Kültürel Keşifler ile Ankara’da Gezilecek Yerler
Türkiye’nin başkenti Ankara, genellikle siyasi ve bürokratik bir şehir olarak bilinir. Ancak bu şehir, sadece bu yönleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginliğiyle de görülmeye değer bir yerdir. Devlet kurumlarının idari merkezi olarak bilinen Ankara’da gezilecek yerler listesi aslında sanıldığından daha uzundur ve her türden turiste hitap edecek seçenekler bulunabilir. İster tarihi mekanları keşfedin, ister doğal güzelliklerin tadını çıkarın, ister eğlenceli aktiviteler yapın, Ankara size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır. İşte Biletiniz.com’un sizler için hazırladığı Ankara gezi rehberi ve Başkent’in gizli hazineleri:
Truva Antik Kenti: Geçmişe Efsanevi Bir Yolculuk
Truva Antik Kenti, tarih boyunca eşsiz bir konuma sahip olan ve dünya üzerindeki en ünlü antik kentlerden biri olarak bilinen Troya'nın da ev sahibidir. Bu antik kent, dokuz katmanlı geçmişiyle Anadolu, Ege ve Balkanların kesişiminde yer alır. Troya, M.Ö. 3000'e uzanan köklü bir tarihiyle, sadece arkeolojik zenginlikleriyle değil, aynı zamanda efsanevi Truva Savaşı ve stratejik Truva Atı hikayeleriyle de dikkat çeker. Yazımızın devamında, Troya'nın tarihi derinliklerine, bu çarpıcı savaşın efsanevi öyküsüne ve Troya Müzesi'nin zengin koleksiyonuyla bu antik kentin büyüleyici dünyasına bir keşif yapacağız.
Anadolu’nun En Çarpıcı Neolitik Kenti : Çatalhöyük
Anadolu'nun büyüleyici Neolitik kenti Çatalhöyük, insanlık tarihindeki dönüm noktalarından biridir. MÖ 9000-5500 yılları arasındaki Neolitik Dönem, insanlığın avcılık ve toplayıcılıktan yerleşik tarım toplumlarına geçişini simgeler. Bu dönem, yerleşik yaşama geçişle birlikte toplumsal, kültürel ve dini değişimleri içerir. Çatalhöyük gibi önemli merkezler, bu değişimin izlerini bugüne taşır. Bu antik kent, Konya'nın Çumra ilçesinde yer alır ve özellikle mimari yapıları, yerleşim düzeni ve dini figürleriyle Neolitik Dönem'in zenginliğini yansıtır. Bu blog yazımızda Çatalhöyük'ün neolitik yerleşiminin, insanlığın gelişimi üzerindeki etkisini keşfederken, ortaya çıkan arkeolojik bulguların bizlere sunduklarına da değineceğiz.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com