TRY
Türkçe

Bursa Otobüs Bileti

Rezervasyon SorgulamaBilet İptal

Bursa Otobüs Biletleri

İstanbul - Bursa Otobüs Bileti
Ankara - Bursa Otobüs Bileti
Adana - Bursa Otobüs Bileti
İzmir - Bursa Otobüs Bileti
Antalya - Bursa Otobüs Bileti
Trabzon - Bursa Otobüs Bileti

Bursa Hakkında Genel Bilgi

Türkiye'nin en büyük dört ilinden biri olan Bursa, Marmara bölgesinin sınırında yer almaktadır. Dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Bursa, aynı zamanda Türkiye'nin de en yeşil yerleşim yerlerinden birisidir. Genellikle ılık bir iklime sahip olan Bursa'ya yaz veya sonbahar aylarında seyahat etmek avantajlıdır. Bu sayede yeşilliklerle çevrili şehrin tadını daha çok çıkarabilirsiniz. Ayrıca İstanbul, Balıkesir, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerden özellikle karayolu, deniz ve uçakla ulaşımı kolay olan Bursa'ya seyahat etme imkanına sahip olacaksınız. Bursa Havalimanı'na uçuşlar nadir ve seyrektir. "Yeşil Bursa" olarak da bilinen şehri ziyaret ederken, antik başkent Yeşil medrese'nin tarihi binalarındaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi gibi ilgi çekici yerlere mutlaka yer vermelisiniz. Antik Çarşı, Bursa Kapalı Çarşı ve Medrese Pasajı (eski adıyla Aynalı Çarşı), Bursa'da alışveriş yapmak isteyenleri bekleyen adreslerden bazılarıdır. Tarihi kenti Haziran ve Temmuz aylarında ziyaret edenler Uluslararası Bursa Festivali'nin keyfini çıkarabilirler. Bursa Otobüs Biletleri ve en ucuz otobüs bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ve ayrıca uygun otobüs bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Bursa Terminalinden Şehir Merkezine Ulaşım

Bursa Terminalinden Şehir Merkezine Ulaşım

Türkiye'nin tüm illerinden en az 1 tane otobüslerinin bulunduğu Bursa Dış Hatlar Otogarı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali, şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Şehir içi otobüsler ve taksilerin bulunduğu otobüs durakları, şehir merkezine 24 saat ulaşım sağlamaktadır.

  • Otobüs

Otobüs durağından şehir merkezine ulaşım sağlayan belediye otobüsleri 7/24 hizmet vermektedir. Bursa'nın birçok noktasına ulaşmak için gündüz 30 dakika da bir, gece ise düzenli aralıklarla otobüs seferleri yapılmaktadır. F/1, 17/C, 17, 38/B, 38/D, 38/G, 91, 93, 94, 96, 97, 98 ve 95 Nilüfer, Kestel, Beşevler ve Uludağ numaralı otobüse binerek Emek ve Çekirge gibi ilçelere kolaylıkla gidebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim Otobüsün kullandığı "Bukart" adlı kartları otobüs durağındaki Büfelerden satın alabilmeniz mümküdür.

  • Taksi

Eğer taksiye binmek isterseniz ve Bursa taksilerinin nerede olduğunu bilmiyorsanız Bursa Otogarı çıkış kapısında yolcu bekleyen taksilere binebilir, istediğiniz yere kadar gidebilirsiniz.

  • Servis

Bursa'ya yolculuk yapan otobüs firmaları, yolcularını Bursa'nın şehir merkezine ve birçok ilçesine ulaştırmak için ücretsiz servis hizmetini sunmaktadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için,  yolculuk sırasında otobüs görevlisine danışılarak veya otobüsten inerken şirket bilet gişesine giderek elde edilebilir ücretsiz servis araçlarından yararlanabilirsiniz.

Bursa Şehir Merkezinden Bursa Terminal’e Ulaşım

Bursa Şehir Merkezinden Bursa Terminal’e Ulaşım

Bursa otobüs durağı şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıktadır ve otobüs durağına ulaşım yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Otobüs duraklarına Bursa şehir merkezinden ve tüm ilçelerinden kolayca ulaşılabilir.

  • Otobüs

Bursa'da birçok merkez ilçe ve şehir merkezinden otobüs duraklarına kadar otobüs seferleri bulabilirsiniz.F-1, 97/G, 18B, 43H, 38, 91/G, 92 ve 93E, numaralı otobüs duraklarından gidebilirsiniz. Bazı otobüslerde gece seyahat eden misafirler otobüs durağına kolayca ulaşabilirler.

  • Taksi

Bursa da otobüs durağı şehir merkezine yakın olduğundan taksi ulaşımı uygun ve ucuz bir seçenek olarak akıllarda kalmaktadır.

  • Servis

Ayrıca Bursa'da faaliyet gösteren otobüs firmasının şehir merkezinde ve çeşitli ilçelerde bulunan gişesinden kalkan otobüslerle de otobüs durağına ulaşabilirsiniz.

 

Önerilen Seyahat Yazıları...

Çok Uzaklaşmayalım Diyenlere
Çok Uzaklaşmayalım Diyenlere, İstanbul'a Yakın Gezilecek Yerler, MUDANYA, SAPANCA , ABANT, İZNİK, SAFRANBOLU.
Ege’nin Vazgeçilmez İncisi: İzmir!
İzmir, Türkiye’nin en güzel ve en renkli şehirlerinden biridir. Ege’nin incisi olan İzmir, hem tarihi hem de kültürel mirasıyla ziyaretçilerini yıllardır büyüler. Türkiye’nin 3. büyükşehri statüsünde olan İzmir’de gezilecek yerler listesi çok uzundur ve 7’den 70’e her yaştan her zevke hitap edecek bir aktivite ya da eğlence mutlaka bulunur. İster tarihi mekanları keşfedin, ister doğal güzelliklerin tadını çıkarın, ister eğlenceli faaliyetlere, İzmir size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacaktır. İşte size küçük bir İzmir gezi rehberi:
Truva Antik Kenti: Geçmişe Efsanevi Bir Yolculuk
Truva Antik Kenti, tarih boyunca eşsiz bir konuma sahip olan ve dünya üzerindeki en ünlü antik kentlerden biri olarak bilinen Troya'nın da ev sahibidir. Bu antik kent, dokuz katmanlı geçmişiyle Anadolu, Ege ve Balkanların kesişiminde yer alır. Troya, M.Ö. 3000'e uzanan köklü bir tarihiyle, sadece arkeolojik zenginlikleriyle değil, aynı zamanda efsanevi Truva Savaşı ve stratejik Truva Atı hikayeleriyle de dikkat çeker. Yazımızın devamında, Troya'nın tarihi derinliklerine, bu çarpıcı savaşın efsanevi öyküsüne ve Troya Müzesi'nin zengin koleksiyonuyla bu antik kentin büyüleyici dünyasına bir keşif yapacağız.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com